پس از شورش و ناآرامی در چند زندان ایران، این بار زندانیان در زندان مرکزی شیراز دست به شورش زدند.
حیدر آسایی، دادستان شیراز، با تاید ناآرامی ها در این زندان اعلام کرد: اغتشاشات در سه بند زندان رخ داد که همان زمان با ورود به موقع ماموران حفاظتی و نیروهای یگان ویژه کنترل شد. هیچگونه تلفاتی نداشتیم و تنها 14 نفر دچار مصدومیت جزئی شدند.
وی با بیان اینکه اوضاع تحت کنترل است و هیچ زندانی فرار نکرده است افزود: هیچ زندانی موفق به خروج از بند سلول نشد چه رسد به این که بتواند از محیط زندان فرار کند.
اولین آشوب و ناآرامی ها در زندان های ایران هم زمان با طغیان شیوع کرونا و مرخصی به حدود 100 هزار زندانی در زندان پارسیلون خرم آباد استان لرستان در 29 اسفند (19 مارچ) آغاز شد.
محمود ثمینی، معاون سیاسی و امنیتی استانداری لرستان در گفت و گو با ایرنا اعلام کرده بود: در بررسی اولیه 23 زندانی عصر امروز موفق به فرار از زندان شده اند که عوامل انتظامی بدنبال دستگیری این افراد هستند.
در اولین روز نوروز (20 مارچ) هم خبر رسید که در زندان الیگودرز استان لرستان هم محکومین دست به اعتراض زده اند. حمید کشکولی، فرماندار الیگودرز درباره این شورش اظهار کرده بود: در درگیری های درون زندان یک زندانی کشته و یک نفر دیگر از ناحیه پا مجروح شدند.
یک هفته بعد، 7 فروردین (26 مارچ) شایعاتی از درگیری و شورش در زندان تبریز در استان آذربایجان شرقی منتشر شد. بهروز مهدوی، فرماندار تبریز شورش در زندان را شایعه خواند و گفت: وقوع آتشسوزی جزئی و نگرانی ناشی از آن میان زندانیان و انتظامات زندان تبریز موجب التهاب در این مکان شد که اخبار منتشرشده مبنی بر وقوع تیراندازی در زندان تبریز کذب است. البته در اطلاعیه زندان تبریز آمده بوده چند نفر از زندانیان خواستههایی داشتند که با صحبت و توضیحات مسئولان مربوطه موضوع منتفی شد.
در این میان مهم ترین خبر مربوطه به ناآرامی های پیوسته در زندان های ایران مربوط به زندان سقز در استان کردستان بود که روز 8 فروردین ( 27 مارچ) رخ داد. در این شورش 74 نفر از زندان فرار کردند. تا کنون 9 زندانی دستگیر شده اند و 11 نفر دیگر هم خودشان را معرفی کرده اند. در همین راستا 4 نفر از کارکنان زندان سقز در ارتباط با این پرونده بازداشت شده اند.
روز شنبه (28 مارچ) گزارشاتی از شورش در زندان همدان نیز منتشر شد. حسن خانجانی، دادستان عمومی و انقلاب همدان در این باره توضیح داد: لیدرهای اصلی ایجاد ناآرامی در زندان این شهر با یک کار اطلاعاتی دقیق و حساب شده شناسایی شدند. تبهکاران اصلی زندان همدان نگرانی از ابتلا به ویروس کرونا را بهانه ای برای کار خود قرار دادند.
جزییات بیشتری از شورش در زندان عادلآباد شیراز: ۱۴ نفر مصدوم شدهاند
در حالیکه اظهارات مقامهای رسمی با گزارشات و خبرهای ارسالی همخوانی ندارد مسولین در وارونه نشان دادن شرایط هستند.
حیدر آسیابی، دادستان عمومی و انقلاب شیراز جزییات بیشتری از شورش زندانیان در زندان عادل آباد شیراز را به رسانهها گفته و اذعان کرده که در این ناآرامی “هیچگونه تلفاتی نداشتیم و تنها ۱۴ نفر دچار مصدومیت جزئی شدند.”
به گفته وی “اغتشاشات در سه بند زندان رخ داد که همان زمان با ورود به موقع ماموران حفاظتی و نیروهای یگان ویژه کنترل شد.”
پیشتر رئیس دادگستری استان فارس گفته بود که شورش در ۲ بند زندان رخ داده بود.
آقای آسیابی گفت که “هیچ زندانی موفق به خروج از بند سلول نشد چه رسد به این که بتواند از محیط زندان فرار کند”.