Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
آذربایجانایران

گره مشکلات بافندگان فرش و قالی زنجان با بی‌تفاوتی و بی‌تدبیری مسئولین هر روز سفت‌تر می‌شود

 استان زنجان از دیرباز یکی از قطب‌های تولید فرش و قالی آذربایجان بوده است.

قالیبافی و فرش‌بافی از صنایع‌دستی بومی استان زنجان و یکی از صنایع پر رونق و عجین شده با فرهنگ اصیل آذربایجانی به شمار می‌آید. با این حال علیرغم گذشت سالها از وعده و وعید مسئولان، قالیبافان و فرشبافان این استان مانند استانهای دیگر تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی و دیگر خدمات رفاهی قرار نگرفته‌اند.

آزنیوز تی وی به نقل از رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در حال حاضر ۳۰ هزار بافنده فرش در استان زنجان فعال هستند که ۸۵ درصد را روستاییان، عشایران و حاشیه‌نشینان تشکیل می‌دهند و حدود ۱۵ درصد باقی‌مانده نیز در نقاط شهری نسبت به تولید این محصول اقدام می‌کنند، که حمایت های لازم و کافی از این تولیدکنندگان توسط نهادهای مربوطه صورت نمی‌گیرد و اکثر بافندگان و تولیدگران این عرصه بدون داشتن بیمه مشغول کارند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان افزوده است: «صادرات فرش زنجان غیررسمی است و در حال حاضر تاجران فرش دستباف زنجان از استان‌های تهران، قم و برخی مواقع اصفهان هستند.»

رئیس اتاق فرش اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان نیز با بیان اینکه سالانه به طور میانگین حدود ۱۱۰ هزار مترمربع فرش در این استان بافته می‌شود، سال گذشته حدود ۹۵ هزار مترمربع فرش دستبافت توسط فرشبافان استان تولید شد.

جعفری ارزش صادرات فرش دستبافت از استان زنجان را سالانه بیش از ۱۲ میلیون دلار بیان کرده و گفته است: «صادر شدن فرش زنجان از سوی تجار غیربومی و به نام فرش قم موجب شده است آمار صادرات فرش زنجان دقیق نباشد. با اینکه تولیدات قالی و فرش؛ در زنجان وسایر استان های کشور وحتی کشورهای منطقه با سهولت به فروش میرود و بازار خوبی دارند. اما حمایت‌های لازم و کافی از این تولید کنندگان توسط نهادهای مربوطه صورت نمی‌گیرد.»

اکثر بافندگان و تولیدگران این عرصه بدون داشتن بیمه مشغول کارند، حتی تسهیلاتی نیز جهت حمایت از این تولیدکنندگان صورت نمی‌گیرد و بسیاری از بافندگان فرش و قالی در قبال دریافت دستمزدی ناچیز به بافندگی ادامه می‌دهند. در شرح هنرورزی بافندگان فرش و عدم توجه مسئولین می‌توان گفت انگشتانی که با هر گرهی نقشی می‌زنند و خانه مسئولان را زینت می‌بخشند و مسئولانی که از نقش خود شانه خالی می‌کنند و گره از مشکلات تولید کنندگان عرصه قالی و فرش بر نمی‌دارند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا