چند نفر از محققان در یکی از بیمارستان های پاریس با بررسی آماری مبتلایان به ویروس جدید کرونا دریافته اند که شمار افراد سیگاری در میان بیمارانی که به این ویروس مبتلا شده اند به طرز معناداری کم است.
آنها در همین راستا در نظر دارند تحقیقی بالینی در مورد تاثیر احتمالی نیکوتین در پیشگیری از بیماری «کووید ۱۹» انجام دهند.
آکادمی علوم فرانسه تحقیقی را که پزشکان بیمارستان «پیتیه سالپتریه» در پایتخت فرانسه انجام داده اند منتشر کرده است. به گزارش یورونیوز، پژوهشگران در این تحقیق وضعیت ۳۵۰ بیماری را که به دلیل ابتلا به نوع جدید ویروس کرونا در این بیمارستان بستری شده بودند بررسی کردند.
آنها همچنین شرایط ۱۳۰ نفر دیگر از مبتلایان را که به طور سرپایی و بدون نیاز به بستری شدن در این بیمارستان به حال آنها رسیدگی شده بودند مدنظر قرار دادند.
نتیجه بررسی های دانشمندان نشان داد که تعداد افراد سیگاری در میان این بیماران کمتر از جمعیت عمومی (با در نظر گرفتن سن و جنسیت) است. به گفته محققان تنها پنج درصد بیمارانی که وضعیت آنها در این تحقیق بررسی شده است سیگاری بودند.
به گفته پزشکان این رقم نشان می دهد که شمار افراد سیگاری در میان بیماران مبتلا به «کووید ۱۹»، «حدود ۸۰ درصد» از تعداد این افراد در جمعیت عمومی همان گروه سنی با همان جنسیت کمتر است.
محققان به این ترتیب این فرضیه را مطرح کرده اند که عاملی در سیگار کشیدن وجود دارد که در پیشگیری از بیماری «کووید ۱۹» موثر است. یکی از این عوامل می تواند تاثیر نیکوتین باشد.
به گفته آنها این احتمال وجود دارد که نیکوتین مانع از نفوذ ویروس جدید کرونا به سلول های بدن بشود. از سوی دیگر این احتمال نیز وجود دارد که نیکوتین از واکنش لجام گسیخته سیستم ایمنی بدن به تکثیر ویروس جدید کرونا جلوگیری کند. واکنش شدید سیستم ایمنی بدن به این ویروس اغلب دلیل اصلی وخامت حال بیماران مبتلا به «کووید ۱۹» است.
دانشمندان فرانسوی در نظر دارند فرضیه تاثیر نیکوتین را با انجام یک تحقیق بالینی بررسی کنند. این تحقیق بالینی قرار است به زودی با حمایت مسئولان حوزه بهداشت و درمان در دولت فرانسه آغاز شود.
این در حالی است که پزشکان فعلا در نظر دارند استفاده از برچسب های نیکوتین دار (پچ حاوی نیکوتین) را برای کادر درمانی و مبتلایان بستری شده از جمله آنهایی که به بخش مراقبت های ویژه انتقال یافته اند در دستور کار قرار دهند.
چرا میزان سیگار کشیدن در بیماران کووید ۱۹ پایین است؟
پاسخ این سؤال هنوز مشخص نیست. اگرچه پرفسور دوتزنبرگ که تحقیقاتش بر روی سیگار است می گوید یکی از عوامل ممکن است نیکوتین باشد، بررسی افرادی که از سیگار الکترونیکی استفاده می کنند نشان می دهد که این بعید نیست.
این موضوع را هم خاطرنشان میشود که مانند بسیاری از تحلیل ها، تحقیقات بیشتری برای بدست آوردن پاسخ های شفاف در این زمینه مورد نیاز است. شفاف ترین نتیجه گیری در مورد شیوع کرونا جاری می تواند پس از پایان شیوع حاصل شود.
علاوه بر این، نباید فراموش کرد که استعمال سیگار سالانه باعث مرگ میلیون ها انسان در سراسر جهان می شود.