در پی چند هفته اعتراضات ضد دولتی در سوریه، معترضان روز چهارشنبه، ۲۲ شهریور، بار دیگر به خیابانهای شهر سویدا آمدند و خواستار کنارهگیری بشار اسد، رئیس جمهور، شدند.
خبرگزاری رویترز به نقل از فعالان سوری گزارش داد که نیروهای حزب بعث سوریه به روی معترضان آتش گشودند و خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز از زخمی شدن دستکم سه معترض خبر داده است.
در ویدئویی که از سوی گروه «سویدا ۲۴» در فضای مجازی منتشر شده، مردانی دیده میشوند که از مقابل ورودی یک ساختمان فرار میکنند و صدای چندین تیراندازی شنیده میشود.
بر اساس زیرنویسی که روی این ویدئو وجود دارد، این ساختمان مقر حزب بعث سوریه در سویداست و این ویدئو مدعی است معترضان با تلاش برای یورش به ساختمان، قصد داشتند آن را تعطیل کنند.
پیشتر تظاهرکنندگان در اواخر ماه گذشته میلادی توانستند این ساختمان را به طور موقت تعطیل کنند.
«سویدا ۲۴» اعلام کرد که سه نفر در این تیراندازی زخمی شدند که در بیمارستان تحت مداوا هستند.
درگیری روز چهارشنبه، نشانه تداوم و تشدید اعتراضات ضد دولتی در سوریه است که از ماه پیش آغاز شده است.
کانون این اعتراضات استان سویداست که اکثریت ساکنان آن را دَروزیها تشکیل میدهند.
صدها معترض در ابتدا در اعتراض به مشکلات اقتصادی در این کشور جنگزده دست به تظاهرات زدند، اما خیلی زود این اعتراضات کلیت نظام بشار اسد را نشانه رفت و معترضان خواستار سرنگونی حکومت او شدند.
معترضان در این مدت، به دفاتر حزب بعث در سراسر استان یورش بردند و آنها را بستند و تصاویر بشار اسد را پاره کردند.
در روز چهارم سپتامبر، معترضان مجسمه حافظ اسد، پدر بشار و رئیس جمهور پیشین سوریه، را در جریان مراسم سالگرد ترور یک رهبر دروزیِ مخالف حکومت تخریب کردند.
برخی از دفاتر حزب بعث از آن زمان تاکنون بازگشایی شده است.
در ویدئویی که «سویدا ۲۴» منتشر کرده، تظاهرکنندگان همچنین شعار «تظاهرات مسالمتآمیز» سر میدهند و یکی از معترضان، پرچم رنگارنگ مذهب دروزی را در دست دارد.
به گزارش سازمان ناظر حقوق بشر سوریه مستقر در لندن که به شبکهای از منابع در سوریه دسترسی دارد، معترضان و شخصیتهای مذهبی در حیاط ساختمان تجمع کردند و به اعتراضات خود ادامه دادند.
در سالهای اخیر، اعتراضات آشکار علیه حکومت اسد بسیار نادر بوده، اما تصمیم دولت دمشق برای لغو یارانه سوخت در ماه گذشته، موجب موج جدید اعتراضات شده است.
اقتصاد سوریه پس از سالها جنگ، فساد، سوءمدیریت و اعمال تحریمهای بینالمللی به دلیل پروندههای جنایات جنگی و قاچاق مواد مخدر از سوی دولت سوریه، با مشکلات متعدد مواجه است.
سازمان ملل متحد تخمین زده که حدود ۹۰ درصد از مردم سوریه هماکنون زیر خط فقر زندگی میکنند.
جنگ سوریه پیامدهای انسانی گستردهای نیز برجای گذاشته است، به طوری که علاوه بر کشته شدن صدها هزار نفر، میلیونها سوری نیز آواره یا پناهنده شدند.
دروزیهای سوریه که تقریبا سه درصد جمعیت کشور را تشکیل میدهند، تلاش کردهاند خود را از جنگ داخلی سوریه دور نگه دارند و دهها هزار مرد جوان در این استان از انجام خدمت سربازی خودداری کردند.
بشار اسد توانسته است با کمک روسیه و ایران بیشترین سرزمینهایی را که در جریان این جنگ از دست داده بود، بازپس بگیرد، اما با وجود کمکهای اقتصادی تهران، هنوز نتوانسته اقتصاد سوریه را سامان دهد.