
محمد تبریزلی به همراه پنج فعال دیگر آذربایجانی به اسامی «حسین امانی، داود شیری، جواد احمدزاده و علیرضا صبری و محمد رضا(آراز) امانی» در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ توسط نیروهای امنیتی در تبریز دستگیر و مدتی بعد با تودیع قرار وثیقه تا پایان مراحل دادرسی از زندان مرکزی تبریز آزاد شده بود.
جلسه بازپرسی محمدعلی رضایی، داود شیری، حسین امانی، جواد احمدزاده، و علیرضا صبری روز شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۲ در شعبه ۱۵ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب تبریز برگزار شد.
نزدیکان این فعالین آذربایجانی اطلاع داده بودند اتهام اولیه آنها با عنوان «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» توسط آقای موسوی بازپرس شعبه ۱۵ تغییر یافته و به «(شروع به) اجتماع و تبانی» تبدیل شده است و این درحالیست که فعالین آذربایجانی بازداشت شده هرگونه فعالیت غیرقانونی و اتهام های مورد اشاره را رد کرده بودند.
محمد تبریزلی از فعالان قدیمی حرکت ملی آذربایجان است.