
نماینده جمهوری اسلامی در حالی به ریاست مجمع اجتماعی این شورا منصوب شده که قرار است در این نشست بر نقش فناوری در حمایت از حقوق بشر، از جمله در دوران پس از همهگیری کرونا بررسی شود.
در پی انتشار این خبر، دیدبان سازمان ملل با برپایی کارزاری در حال جمعآوری امضا برای لغو انتصاب نماینده جمهوری اسلامی به ریاستاین مجمع اقدام کرد.
دیدبان سازمان ملل از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، خواست رهبری این کارزار را به عهده بگیرد و خاطرنشان کرد برای لغو این تصمیم شش ماه زمان باقی مانده است.
هلیل نویر، مدیر اجرایی دیدبان سازمان ملل، در برنامه ۲۴ با فرداد فرحزاد درباره انتصاب نماینده ایران در این جایگاه به ایراناینترنشنال گفت: «انتصاب رژیمی که دهها انسان بیگناه را به شکل وحشیانهای شکنجه و اعدام میکند، در راس یک نهاد حقوق بشری، مسخره کردن عدالت است.»
نویر افزود: «اگر بر اساس منطق، واقعیت یا اخلاق پیش میرفتیم، رژیم ایران باید آخرین گزینه برای قرار گرفتن در راس یک نهاد حقوق بشری باشد.»
مدیر اجرایی دیدبان سازمان ملل گفت: «در بسیاری از موارد در سازمان ملل مسائل بر سر سیاستهای منفعتطلبانه معامله میشوند و در این مسیر از روشهای پنهانی استفاده میشود. من نمیدانم رژیم ایران برای رسیدن به این موقعیت چه معاملهای کرده، اما این مساله در سازمان ملل بسیار رایج است.»
او گفت: «به وضوح در پشت صحنه اتفاقهایی صورت گرفته است. جمهوری اسلامی تنها نامزد ریاست مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل بود و همه کشورها، از جمله کشورهای اروپایی و آمریکا از این موضوع آگاه بودند، اما هیچ اقدامی نکردند.»
مدیر اجرایی دیدبان سازمان ملل افزود: «به وضوح یک معامله انجام شده، معاملهای بسیار بد به بهای توهین به یاد و خاطره هزاران انسان بیگناهی است که به دست رژیم ایران به شکلی وحشیانه بازداشت، شکنجه و اعدام شده و مورد ضربوشتم و تجاوز قرار گرفتهاند.»