
بر اساس این گزارش که چهارشنبه هشتم تیر منتشر شده «گردآوری این اطلاعات با کمک شهروندان ساکن ایران صورت گرفته است.»
به گفته این سازمان حقوق بشری، «این اسامی و اسناد در برگیرنده همه شکنجهگران نبوده و تنها گوشهای از واقعیت زندانهای جمهوری اسلامی را نشان میدهد.»
زندان شیبان احواز که از آن با اسامی «زندان مرکزی احواز» و «مجتمع حرفهآموزی احواز» نیز نام برده میشود ظرفیت پذیرش نزدیک به 3200 نفر زندانی را دارد که بیشتر اوقات آمار زندانیان محبوس در این زندان بیشتر از ظرفیت این زندان است و گاه تا 4500 نفر هم افزایش پیدا میکند.
بر اساس گزارش کانون حقوق بشری «نه به زندان – نه به اعدام»، در زندان شیبان از شیوههای مختلف برای شکنجه زندانیان استفاده میشود که میتوان به ضرب و شتم زندانی با لوله سبز در حیاط زندان، بستن دست زندانی با دستبند به فنس برای ساعتهای طولانی که در زمستان میتواند به یکی دو روز هم به درازا بکشد، استفاده از شوکر برقی، ریختن شکر با آب گرم یا روغن داغ روی سر زندانی.
از عدم رعایت اصل تفکیک جرائم نیز به عنوان یکی دیگر از حربهها برای فشار به زندانیان سیاسی در این زندان یاد شده است.
این گزارش میافزاید تخریب اموال شخصی زندانیان توسط نیروهای گارد زندان به بهانه بازدید از بندهای زندان یکی دیگر از مشکلات زندانیان است.
در این گزارش به سرکوب زندانیان در 12 فروردین 99 پس از اعتراض به عدم موافقت با مرخصی و یا آزادی زندانیان برای مقابله با کرونا در زندان شیبان احواز نیز اشاره شده است.
این اعتراضات توسط سپاه و بسیج با شلیک گلوله جنگی و گاز اشکآور به سمت زندانیان که منجر به کشته و زخمی شدن شماری از آنها شد، سرکوب شد.
در جریان اعتراضات زندان شیبان احمدرضا آزاده، رئیس زندان و عبدالحسین غلام نژاد، مسئول حفاظت زندان، رهبری سرکوب زندانیان را برعهده داشتند.
کانون حقوق بشری «نه به زندان – نه به اعدام» در ادامه گزارش خود از زندان شیبان در اعتراضات 99 میافزاید «خسروی، مسئول گارد ویژه و ورمزیار، معاون رئیس زندان به همراه ذوالفقاری مدیر داخلی به همراه دیگر کارکنان زندان با سلاح کلاشینکوف و شکاری روی پشت بام زندان حاضر شدند. آنها در میان زندانیان معترض به دنبال افراد خاصی بودند و با سنگدلی پیوسته تیراندازی میکردند.»
در این گزارش از رئیس حفاظت زندان شیبان اهواز با نام عبدالحسین غلام نژاد یاد شده که در جریان اعتراضات در زندان احواز، زندانیان را با شلیک مستقیم هدف قرار میداد و تعدادی از آنان را مجروح کرد.
کانون حقوق بشری «نه به زندان – نه به اعدام» در گزارش ویژه خود لیست اسامی و مشخصات 85 نفر از ماموران و گردانندگان زندان مرکزی (شیبان) اهواز را همراه با عکسهایی از آنها و تصاویری از فضای درونی زندان شیبان منتشر کرده است.