رسانههای فارسیزبان از جمله روزنامه مردمسالاری، ارگان رسمی اصلاحطلبان و آذریها، وابسته به نهادهای امنیتی ایران شهرداری تبریز را بهخاطر درج نکردن کلمه «فارسی» در پلاکاردی که بهمناسبت سالگرد درگذشت استاد شهریار در معابر تبریز نصب کرده، مورد هجمه و حملات قرار دادند.
از آنجایی که در تقویم ایران، ۲۷ شهریورماه که سالروز درگذشت «استاد شهریار» است، روز ملی «شعر و ادب فارسی» نامگذاری شده، رسانههای مذکور با راه انداختن جنجالی که در واقع میشود گفت عذر بدتر از گناه است، مدعی شدهاند که این اقدام شهرداری تبریز واکنش کاربران را در پی داشته است.
در جبهه مقابل، یعنی ترکان ساکن در ایران که حداقل نصف جمعیت ایران را تشکیل میدهند میگویند، اگر واکنش شهروندان تا این حد برای رسانههای مرکزگرا مهم است، سالهاست، نه اینکه در فضای مجازی، بلکه در فضای واقعی فریاد تحصیل به زبان مادری سر میدهیم پس چرا گوش شنوایی برای این فریادها نیست.
از سوی دیگر، نامگذاری سالروز درگذشت «استاد شهریار» به روز «شعر و ادب فارسی» خود همان عذر بدتر از گناهیست که انعکاس دهنده جنجال این رسانههاست.
کاربرانی که این گونه رسانهها چشمی برای دیدن، گوشی برای شنیدن آنها ندارند میگویند، استاد شهریار نه فقط به زبان فارسی، بلکه به زبان تورکی نیز شعر سروده، پس چرا باید از نام او به عنوان روز شعر و ادب «فارسی» استفاده شود؟