Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ایرانجهان

عراقچی: قرار است نامۀ ترامپ را فرستادۀ یکی از کشورهای عربی به دست ایران برساند

وزیر خارجه ایران می‌گوید قرار است نامه‌ای که رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده برای رهبر جمهوری اسلامی نوشته، توسط «فرستاده‌ای» از یکی از کشورهای عربی به دست تهران برساند.

 

عباس عراقچی این خبر را روز چهارشنبه، ۲۲ اسفند در حاشیۀ جلسۀ هیئت دولت با خبرنگاران در میان گذاشته است.

او گفته: «نامه ترامپ نوشته شده و هنوز به دست ما نرسیده؛ قرار است یک فرستاده از یکی از کشورهای عربی آن را در تهران تحویل دهد.»

وزیر خارجۀ ایران با این حال به این که کدام کشور عربی قرار است این نامه را به دست مقامات جمهوری اسلامی برساند، اشاره‌ای نکرده است.

پزشکیان خطاب به ترامپ: حالا که تهدید می‌کنی، اصلاً نمی‌آیم با تو مذاکره کنم

او پیش از این در حاشیه دیدار مقام‌های جمهوری اسلامی با علی خامنه‌ای در پاسخ به پرسش خبرنگار تلویزیون حکومتی ایران درباره نامه ارسالی دونالد ترامپ گفته بود که «ما هم شنیده‌ایم» اما هنوز چیزی به دست ما نرسیده است.

رئیس‌جمهور آمریکا، ۱۷ اسفندماه در یک مصاحبه اعلام کرد که خواستار مذاکره درباره برنامهٔ هسته‌ای ایران است و به همین دلیل نامه‌ای برای رهبر جمهوری اسلامی فرستاده است.

دونالد ترامپ در گفت‌‌وگو با شبکه «فاکس بیزنس»، دربارهٔ محتوای این نامه گفته بود: «گفتم امیدوارم مذاکره کنید، چون برای ایران خیلی بهتر است.»

در نخستین واکنش از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی، نمایندهٔ ایران در سازمان ملل خبر داد که ایران تاکنون نامه‌ای در این زمینه دریافت نکرده است.

علی خامنه‌ای نیز یک روز بعد از آن که رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرد نامه‌ای برای او ارسال کرده است، گفت که ایران با «دولت‌های قلدر» مذاکره نخواهد کرد.

مخالفت دوباره خامنه‌ای با مذاکره؛ عراقچی: نامه ترامپ هنوز به ما نرسیده است

رهبر جمهوری اسلامی در دیدار با جمعی از مقام‌های فعلی و سابق کشور گفت مذاکره برای طرف مقابل راهی است برای طرح «توقعات جدید» و سپس افزود: «مسئله فقط مسئله هسته‌ای نیست. توقعات جدیدی مانند برنامه دفاعی، موشکی و توانایی‌های بین‌المللی ایران را مطرح می‌کنند که این توقعات قطعاً از طرف جمهوری اسلامی برآورده نخواهد شد».

این موضوعی است که مقام‌های جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده‌اند حاضر به مذاکره دربارۀ آن با طرف‌های غربی نیستند.

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران هم در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ مبنی بر ارسال نامه به علی خامنه‌ای برای مذاکره با جمهوری اسلامی، گفت که به دلیل تهدیدهای ترامپ حاضر نیست با او مذاکره کند.

او روز سه‌شنبه ۲۱ اسفند با بیان این‌که «برای او قابل قبول نیست آمریکا تهدید کند و به او دستور بدهد»، در دیدار با اعضای «مجمع کارآفرینان ایران» خطاب به ترامپ گفت: «من اصلا نمی‌آیم با تو مذاکره کنم، هر غلطی می‌خواهی بکن».

مخالفت خامنه‌ای و پزشکیان با مذاکره با آمریکا، با واکنش‌های منفی گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی مواجه شد، اما شماری از هواداران جمهوری اسلامی از آن استقبال کردند.

مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی در حالی به صراحت مذاکره با آمریکا را رد می‌کنند، که ترامپ ساعاتی پس از اعلام ارسال نامه برای خامنه‌ای، در کاخ سفید به خبرنگاران گفت در مورد مسئلهٔ ایران «خیلی خیلی زود اتفاقاتی می‌افتد»، «روزهای جالبی در پیش است» و «در مورد ایران به حرکات نهایی رسیده‌ایم».

تهران می‌گوید تا زمانی که آمریکا به «سیاست فشار حداکثری و تهدیدهای خود ادامه دهد»، «مذاکره مستقیم» با این کشور صورت نخواهد گرفت.

علی خامنه‌ای (راست)، رهبر جمهوری اسلامی و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا