Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
خاورمیانه

اسرائیل نیروهای نظامی ذخیره خود را فراخواند؛ افزایش نگرانی‌ها از آغاز جنگ در غزه

اسرائیل ضمن فراخواندن نیروهای ذخیره نظامی خود تهدید کرد که اگر شبه‌نظامیان حماس گروگان‌های اسرائیلی را تا آخر این هفته آزاد نکنند، جنگ «جدیدی» را در غزه آغاز می‌کند و طرح دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متخده، برای بیرون راندن فلسطینی‌ها از این باریکه را اجرا خواهد کرد.

فراخوان نیروهای ذخیره اسرائیل روز چهارشنبه ۲۴ بهمن در حالی اعلام شده است که گروه افراطی حماس می‌گوید در برابر «تهدیدهای» اسرائیل و ایالات متحده بر سر آزاد کردن گروگان‌ها تحت توافق آتش‌بس، سر خم نخواهد کرد.

ایالات متحده و بسیاری از کشورهای غربی دیگر، حماس را سازمانی تروریستی می‌دانند‌ ‌و دونتلد ترامپ هشدار داده که تمامی گروگان‌های اسرائیلی نزد گروه افراطی حماس باید تا ظهر شنبه آزاد شوند و در غیر این صورت توافق آتش‌بس غزه باید لغو شود.

خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام فلسطینی گزارش داده که مصر و قطر تلاش می‌کنند همچنان با میانجی‌گری‌های خود توافق آتش‌بس در غزه حفظ شود. حماس نیز اعلام کرده که مذاکره‌کننده ارشد این گروه شبه‌نظامی در قاهره به‌سرمی‌برد.

توافق آتش‌بس به ۱۵ ماه جنگ در غزه خاتمه داده و در این میان حماس نیز در ازای آزادی زندانیان فلسطینی که در زندان‌های اسرائیل به‌سرمی‌برند، گروگان‌ها را در گروه‌های اندک شماری آزاد می‌کند. اما این توافق که اکنون ۴۲ روز از اجرایش می‌گذرد به شدت در معرض خطر است.

طرفین جنگ که هنوز بر سر فاز دوم آتش‌بس به توافق نرسیده‌اند، یکدیگر را به نقض توافق متهم کرده و به این نگرانی دامن زده‌اند که ممکن است جنگ از سر گرفته شود.

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، روز چهارشنبه تهدید کرد که اگر حماس گروگان‌ها را تا روز شنبه آزاد نکند، اسرائیل جنگ را از سر خواهد گرفت. طبق توافق طرفین قرار بوده که روز شنبه شش نفر دیگر از گروگان‌های اسرائیلی آزاد شوند.

آقای کاتز اظهار داشت که اگر جنگ از سر گرفته شود، «این جنگ جدید غزه… بدون شکست حماس و آزادی تمام گروگان‌ها پایان نخواهد پذیرفت».

وی افزود: «این امر همچنین امکان تحقق چشم‌انداز رئیس‌جمهور ترامپ در مورد غزه را فراهم می‌کند.»

طبق طرح ترامپ، فلسطینی‌های غزه باید این باریکه محاصره‌شده را ترک کنند و به اردن و مصر بروند تا ایالات متحده کنترل نوار غزه را در دست بگیرد و آنجا را بازسازی کند و توسعه‌اش دهد.

ترامپ از اردن خواست فلسطینی‌های غزه را بپذیرد؛ مخالفت ملک عبدالله

رئیس‌جمهور ایالات متحده در اظهارات خود نوار غزه را یک ویرانه و پر از بمب‌های عمل‌نکرده و مکانی خطرناک توصیف کرده و گفته است که که اگر فلسطینی‌ها انتخابی داشته باشند و خانه‌ای در یک منطقه امن به آنها داده شود غزه را ترک خواهند کرد.

اقدام هفته گذشته حماس به هنگام آزاد کردن سه گروگان اسرائیلی که آنها را در برابر جمعیت به نمایش گذاشت و مجبورشان کرد که حرف بزنند، خشم بسیاری را در اسرائیل برانگیخت در حالی که ضعف جسمانی این سه گروگان کاملا مشهود بود.

حماس از یک سو اسرائیل را متهم به عدم انجام تعهدات خود در زمینه ورود کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه می‌کند و از سوی دیگر مدعی است که به توافق آتش‌بس «پایبند است». این گروه همچنین اعلام کرده که خلیل الحیه، مذاکره‌کننده ارشد حماس، روز چهارشنبه برای گفت‌وگو و نظارت بر «اجرای توافق آتش‌بس» به قاهره رفته است.

رسانه‌های دولتی مصر به نقل از یک مقام مصری گزارش داده‌اند که میانجی‌گران در قاهره و دوحه «تلاش‌های دیپلماتیک خود برای نجات توافق آتش‌بس غزه را تشدید کرده‌اند».

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از حماس خواسته است که آزاد کردن گروگان‌ها طبق برنامه از پیش تعیین‌شده را ادامه دهد و «به هر قیمتی از آغاز دوباره جنگ در غزه جلوگیری کند».

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ نیز که امکان تبادل گروگان‌های اسرائیلی و زندانیان فلسطینی را فراهم آورده است، از طرفین خواسته تا آتش‌بس را حفظ کنند.

این نهاد در بیانیه‌ای یادآور شد که «زندگی صدها هزار نفر» به ادامه آتش‌بس وابسته است، از جمله «تمام گروگان‌های باقی‌مانده» و فلسطینی‌های غزه که «به آرامش، در امان مانده از خشونت‌ها و کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا