ایران

افزایش انتقادها از عدم تحقق وعده پزشکیان درباره لغو فیلترینگ اینترنت

انتقادها از دولت مسعود پزشکیان به خاطر عملی نشدن وعده‌اش درباره رفع فیلترینگ اینترنت افزایش یافته و درخواست‌هایی برای استعفای او یا برکناری وزیر ارتباطات کابینه‌اش مطرح شده است.

روزنامه سازندگی روز دوشنبه سوم دی‌ماه با انتشار تیتر «وزیر ناکارآمد» در صفحه اول خود، خبر داد که کارزار درخواست برکناری ستار هاشمی از وزارت ارتباطات به حدود ۲۰ هزار امضا رسیده است.

اکبر منتجبی، سردبیر روزنامه‌ سازندگی، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که وزیر ارتباطات می‌توانست تا زمان رفع فیلترینگ دست‌کم سرعت اینترنت را افزایش دهد اما این کار را هم انجام نداد.

ستار هاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفته است «پیگیری‌های جدی» دولت برای رفع فیلترینگ ادامه دارد و روش «گام به گام» یا «پلکانی» یکی از پیشنهادها است.

او حدود دو ماه پیش نیز گفته بود که دولت مسعود پزشکیان به وعده‌هایش درباره رفع فیلترینگ عمل می‌کند «اما نه به صورت شتاب‌زده».

درخواست اینترنتی برکناری وزیر ارتباطات از ۲۹ آذرماه در وبسایت «کارزار» راه‌اندازی شده و تاکنون بیش از ۱۹ هزار امضا در آن به ثبت رسیده است.

با این حال روزنامه دنیای اقتصاد یادآور شده است که این موضوع در اختیار وزیر نیست و «حاکمیت باید در این خصوص تصمیم‌ بگیرد».

این روزنامه به نقل از مدیر پلتفرم کارزار گزارش داد که از سال ۱۴۰۱ که این وبسایت به راه افتاد در پای کارزارهای مربوط به اینترنت مجموعا بیش از دو میلیون امضا ثبت شد.

شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز با یادآوری سخنان مسعود پزشکیان در دوران انتخابات، از او خواسته‌اند به وعده‌اش درباره استعفا در صورت عدم تحقق قول‌هایش عمل کند.

وعده‌های جدید

در همین حال یک عضو شورای عالی فضای مجازی می‌گوید ممکن است موضوع فیلترینگ در جلسه بعدی این شورا تعیین تکلیف شود.

سعیدرضا عاملی که در برنامه‌ای تلویزیونی شرکت کرده بود گفت: «جلسه شورای فضای مجازی این هفته ممکن است به نتیجه برسد».

بنابر گزارش‌ها، جلسه این شورا قرار است روز سه‌شنبه برگزار شود.

از سعیدرضا عاملی به عنوان یکی از مخالفان جدی رفع فیلترینگ یاد می‌شود اما او در این برنامه تلویزیونی گفت با فیلتر شدن تلگرام مخالف بوده است.

ماه گذشته معاون مسعود پزشکیان اعلام کرد که در شورای‌ عالی فضای مجازی ۱۵ نفر با برداشته شدن فیلترینگ مخالفت می‌کنند؛ او نامی از این افراد نبرد اما رسانه‌ها پس از آن فهرستی منتشر کردند که نام سعیدرضا عاملی نیز در آن دیده می‌شد.

شورای عالی فضای مجازی از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز به عنوان یکی از نهادهای سرکوبگر سایبری در جهان معرفی شده است.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور و شماری از اعضای حقیقی و حقوقی دیگر در یکی از جلسات شورای عالی فضای مجازی

معاون پزشکیان: ۱۵ عضو شورای‌ عالی فضای مجازی با رفع فیلترینگ مخالفت می‌کنند

 

استارلینک؛ «مشکلات فنی رفع فیلترینگ»

در روزهای اخیر سخنان یکی از نزدیکان به دولت مسعود پزشکیان درباره «مشکلات فنی رفع یکباره فیلترینگ» واکنش‌های گسترده‌ای به دنبال داشت.

علی‌اصغر شفیعیان که مشاور رسانه‌ای کارزار انتخاباتی مسعود پزشکیان بود، روز شنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «زیرساخت مشکل دارد، امکان رفع فیلتر یهویی نیست».

شماری از کارشناسان شبکه توضیحات متعددی درباره نادرستی این اظهارات منتشر کردند اما آقای شفیعیان به نقل از مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت اظهارات خود درباره مشکلات رفع فیلترینگ ناگهانی «در کوتاه‌مدت» را تکرار کرد.

در همین حال شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی بالا گرفتن دوباره بحث‌ها درباره مسدود بودن اینترنت را با گسترش استفاده از استارلینک در ایران مرتبط دانسته‌اند.

نشریه فوربس چند روز پیش گزارش داد که به رغم ممنوع بودن استفاده از اینترنت ماهواره‌ای استارلینک، برآورد می‌شود که در حال حاضر حدود ۲۰ هزار نفر در ایران از این سرویس استفاده می‌کنند.

شمار دیگری از کاربران شبکه‌های اجتماعی نیز با اشاره به سود سرشار فروش وی‌پی‌ان، درباره برداشته شدن کامل محدودیت‌های اینترنت ابراز ناامیدی کرده‌اند.

به گفته بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت، در حال حاضر حدود ۵۰ درصد اینترنت ایران «از وی‌پی‌ان رد می‌شود» و این موضوع باعث کندی سرعت، آلوده شدن رایانه‌ها و شبکه‌ها و مشکلات دیگر شده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا