یک منبع مطلع در این باره به کمپین #بالامین_آدی گفت: «این کودک در ۱۱ تیرماه ۱۴۰۳ به دنیا آمد و والدینش نام ائمره را برای او انتخاب کردند که در ترکی به معنای محبوب، سئویلین و ایستهنیلن است. ولی شعبه لاله اداره ثبت احوال تبریز از صدور شناسنامه برای این نام خودداری کرد. مسئولان اعلام کردند به دلیل اینکه این نام در سامانه انتخاب نام موجود نیست، نمیتوانند برای آن شناسنامه صادر کنند.
والدین ائمره نیز از دست این اداره شکایت کردند و شعبه ۱۸ دادگاه عمومی تبریز، اداره ثبت احوال را ملزم به صدور رای برای این کودک با نام ائمره کرد. اما اداره ثبت احوال تبریز به جای صدور شناسنامه، به رای دادگاه اعتراض کرد و دادگاه هم پرونده را به دیوان عدالت اداری ارجاع داد. اکنون دیوان عدالت اداری هم شکایت والدین ائمره را رد کرده است. در نتیجه این کارشکنیها، ائمره ۵ ماه است بدون شناسنامه مانده و والدینش با مشکلات زیادی مواجه شدهاند.
نکته عجیب اینکه نام پدر این کودک نیز “امراه” میباشد که مشابه و هم ریشه با نام ائمره است اما مسئولان به بهانههای واهی از صدور شناسنامه برای فرزندش با نام ائمره خودداری میکنند.»
پس از آنکه ثبت احوال از صدور شناسنامه برای اسامی ترکی خودداری میکند، والدین میتوانند از طریق شکایت در دادگاه، حقوق خود را پیگیری کنند. طی سالهای اخیر شمار زیادی از والدین تُرک با رای دادگاه این اداره را محکوم و ملزم به صدور شناسنامه با نام ترکی مورد نظرشان کردهاند.
اما اخیرا ادارات ثبت احوال شهرهای مختلف آذربایجان بنا به دستوری که از تهران گرفتهاند، در برخی موارد از تمکین به رای دادگاه سرباز زده و به جای صدور شناسنامه، به رای دادگاه اعتراض میکنند. که در نتیجه آن، پرونده به دادگاه تجدیدنظر و حتی دیوان عدالت اداری کشور در تهران ارجاع میشود. در بسیاری موارد هم دیوان عدالت اداری به ضرر والدین رای میدهد. این اقدام با هدف طولانیتر و پرهزینهتر کردن روند اخذ شناسنامه و تحت فشار قرار دادن والدین برای انصراف از انتخاب نام ترکی انجام میشود.