این فعال مدنی پس از یک تماس تلفنی تهدید آمیز، روز شنبه ۱۲ آبان توسط پلیس فتا به دلیل انتشار این ویدیوها در فضای مجازی، احضار و مورد بازجویی قرار گرفت. خانم مولایی ۲۵ ساله، اهل تبریز و ساکن تهران، پیش تر ویدئوی با عنوان «زن بودن در ایران» منتشر کرده بود. ویدیوی او واکنشهای گستردهای در شبکههای اجتماعی برانگیخت، اما بلافاصله پس از انتشار، حساب کاربری او از دسترس خارج شد.
به گزارش جمعیت حقوق بشر آذربایجان ارک؛خانم مولایی که در جریان اعتراضات سراسری نیز سابقه بازداشت داشته، پیشتر در مهر ۱۴۰۱ در تهران بازداشت و به زندانهای اوین و قرچک ورامین منتقل شد. او به ۶ سال و ۶ ماه حبس محکوم شد اما پس از پنج ماه، در ۲۶ بهمنماه ۱۴۰۱ مشمول عفو شد. این فعال مدنی، روز شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳، پس از یک تماس تلفنی تهدیدآمیز، توسط پلیس فتا به اتهام انتشار ویدیو احضار و مورد بازجویی قرار گرفت.
به نقل از صدای آمریکا ؛یک منبع آگاه که سابقه همبندی با مولایی را دارد، گفته است که این بازداشت، نهمین بازداشت او در جریان فعالیتهای مدنی است. مولایی اولین بار در ۱۶ سالگی و در جریان تجمعات اعتراضی برای حق آموزش زبان مادری در تبریز دستگیر شد. همچنین در خیزش «زن، زندگی، آزادی» در پاییز ۱۴۰۱، نیروهای امنیتی نیمهشب به منزل او یورش بردند و وی را به زندان قرچک منتقل کردند. طبق اظهارات این منبع، مولایی در زندان و دادگاه تحت برخوردهای خشونتآمیز قرار گرفته است و در یکی از انتقالها به دادگاه، با کشیده شدن موهایش از سوی مأمور، نرمه گوش او دچار پارگی شده بود.
گزارشها حاکی از آن است که در دو سال گذشته، مولایی علیشاه چندین بار به دلیل اعتراض به حجاب اجباری و محتوای پستهایش در شبکههای اجتماعی توسط نهادهای امنیتی احضار و بازجویی شده است. مولایی یکی از فعالان کارزار «حجاب بیحجاب» در تیر ۱۴۰۱ بوده و ویدیوهای اعتراضی او بارها در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.
مطالبه حقوق زنان و حقوق اقلیت های ملی همچنان با محدودیتها و برخوردهای شدید مواجه است. در این میان، نافرمانی مدنی و مقاومت اجتماعی علیه محدودیتها ادامه دارد و گزارشها از افزایش تعداد زنانی که بدون حجاب در اماکن عمومی حاضر میشوند، حکایت دارد.