این محدودیت بهقدری شدید است که حتی صدای فارسزبانان قاشقایییورد را نیز درآورده است. ویدئویی که به دست بایداق رسیده، نشان میدهد که یک شهروند فارس این موضوع را ضبط و درباره آن صحبت کرده است. نکته قابل توجه در این ویدئو این است که فردی که ویدئو را ضبط کرده و نیت خیر داشته، خود دچار نژادپرستی نهادینه است.
او به لباس تورکان قاشقایی اشاره کرده و آن را «محلی» میخواند. چنین تفکری که هر آنچه متعلق به فارسهاست را ملی و هر چیزی مربوط به غیر فارسها را محلی میداند، عامل این وضعیت است.
قابل تامل اینکه باغ ارم، پیش از روی کار آمدن دولت فارسها، در اختیار سران تورک قاشقایی بوده و بسیاری از مکانهای تاریخی شهر شیراز توسط تورکان ساخته شده است. علاوه بر این، مسئولان جمهوری اسلامی ایران اقدام به تبلیغ و مصادره لباسهای تورکان قاشقایی به نام گروههای فارس و لر در فضای مجازی کردهاند.
خانمی از یاسوج در گفتوگو با بایداق میگوید: «برای تبلیغ این لباسها به نام لرها در شبکههای اجتماعی، در سه ماه دو هزار یورو دریافت کردهام.» او ادامه میدهد: «تنها من نیستم، دهها نفر دیگر نیز برای این کار مأمور شدهاند.» این خانم در پایان میافزاید که از این اقدام پشیمان است و احساس بدی دارد.
به همین دلیل، به بایداق نوشت تا این موضوع رسانهای شود و مردم از پشتپرده این ماجرا مطلع شوند. او تأکید میکند که لرها بهطور قطع همراه تورکان قاشقایی علیه این اقدامات که هدفشان حذف همه ماست، خواهند ایستاد. اینکه این لباس را امروز ما هم از قاشقاییها گرفتهایم و استفاده می کنیم، دلیل نمیشود که آن را برای اختلافاندازی و تفرقه استفاده کنند.