Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ایران

بازداشت ۵ افسر پلیس پس از قتل یک جوان گیلانی بازداشت شده زیر شکنجه شدید

بر اساس اعلام دادستان لاهیجان، برای ۵ تن از افسران نیروی انتظامی این شهرستان به اتهام دست‌داشتن در قتل زیر شکنجه یک جوان گیلک به نام سیدمحمد میرموسوی، در بازداشتگاه پاسگاه لنگرود در شنبه ۳ شهریور، قرار بازداشت موقت صادر شده است.

چهارشنبه ۷ شهریور ، ویدیویی دلخراش از پیکر بی‌جان این جوان جان‌باخته ۳۶ ساله منتشر شد که از زمان شستن پیکر او تهیه شده و آثار شکنجه شدید بر بدن او را نشان می دهد

در این ویدیو، صدای کسانی شنیده می‌شود که در حال شستن پیکر او هستند و یکی از آن‌ها می گوید دو نقطه از پشت و کمر او را نشان می‌دهد که به نظر می‌رسد زخم‌های عمیق‌تری برداشته‌اند.

بنا بر گزارش‌های منتشر شده، سیدمحمد میرموسوی، اهل روستای سیدمحله از بخش رودبنه شهرستان لاهیجان است و در جریان یک نزاع محلی به دست ماموران یگان ویژه نیروی انتظامی این شهرستان بازداشت شده و در نتیجه شکنجه و ضرب و شتم شدید در پاسگاه لنگرود جان خود را از دست داده است.

سازمان های حقوق‌بشری گزارش داده که این جوان بازداشتی همان روز بازداشت زیر شکنجه جان‌باخته است اما با توجه به آثار کالبدشکافی روی سینه و شکم او، مشخص نیست پیکرش چه زمانی به خانواده‌اش تحویل داده شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مقامات امنیتی و دادستان لاهیجان خانواده سیدمحمد میرموسوی را زیر فشار گذاشته‌اند تا از اطلاع‌رسانی درباره قتل فرزندشان خودداری کنند.

ابراهیم انصاری، دادستان عمومی و انقلاب لاهیجان، پس از انتشار گسترده دو ویدیو از پیکر شکنجه‌شده‌ی این جوان گیلک در روز چهارشنبه، بدون نام‌بردن از او، با اشاره به آن‌چه «فوت متهمی» در بازداشت‌گاه فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان لاهیجان خواند، از تعیین بازپرس ویژه‌ برای این پرونده خبر داد و گفت برای ۵ نفر از افسران نیروی انتظامی هم قرار بازداشت موقت صادر شده است.

انصاری با گفتن این‌که این موضوع در کمیته پیگیری وقایع خاص دادگستری استان هم طرح شده، گفت هیات حقوق شهروندی استان گیلان به لاهیجان رفته و تحقیقات قضایی در این باره ادامه دارد.

به گزارش  سازمان های  حقوق‌بشری ، سیدمحمد میرموسوی اهل لاهیجان، هفتمین شهروندی است که از ابتدای سال ۲۰۲۴ پس از بازداشت به دست نهادهای امنیتی جمهوری اسلامی، زیر شکنجه و در جریان بازجویی جانش را از دست می دهد

سازمان عفو بین‌الملل ۲۴ شهریور ۱۴۰۰ در گزارشی اعلام کرد از دی سال ۱۳۸۸ تا آن تاریخ دست‌کم ۷۲ مورد مرگ در ۴۲ زندان و بازداشتگاه در شهرهای مختلف ایران رخ داده که در ۴۶ مورد علت مرگ شکنجه یا سایر بدرفتاری‌های فیزیکی با زندانی‌ها به دست ماموران اطلاعاتی و امنیتی و یا مقامات زندان بوده است.

عفو بین‌الملل در این گزارش تاکید کرد مقامات ایران از مسئولیت‌پذیری و پاسخگویی در مورد مرگ در حین بازداشت این افراد سر باز زده‌اند و این پاسخگو نبودن در حالی ادامه یافته که بر اساس گزارش‌های قابل اعتنا، مرگ این افراد ناشی از شکنجه یا سایر بدرفتاری‌ها یا استفاده مرگبار از سلاح گرم و گاز اشک‌آور توسط مقامات در ۱۶ استان کشور بوده است.

همین سازمان ۶ ماه بعد در ۲۳ فروردین ۱۴۰۱ در گزارشی دیگر ، جزییات مرگ ۹۶ نفر در زندان‌های ایران از سال ۱۳۸۸ را بررسی کرد که به دلیل عدم ارائه خدمات درمانی، به عمد جان‌شان گرفته شد.

این گزارش که با عنوان «در اتاق انتظار مرگ: مرگ‌های در پی محرومیت از مراقبت‌های پزشکی در زندان‌های ایران» منتشر شد، تاکید می‌کند تعداد واقعی این گونه مرگ‌ها در زندان‌های ایران «احتمالا بسیار بیشتر است».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا