آذربایجانایران

سریال تکراری مخالفت سازمان ثبت احوال با اسامی ترکی؛ «سئلین» کودک آذربایجانی ۲ ماه است بی‌شناسنامه مانده

به‌ دلیل‌ مخالفت اداره ثبت احوال شهرستان تبریز از صدور شناسنامه برای «سئلین»، این کودک آذربایجانی‌ حدود دو ماه است که بدون‌ شناسنامه‌ ‌و‌ محروم‌ از خدمات‌ درمانی مانده است.

صابر(شهریار) آهنی پدر سئلین دیروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳با انتشار مطلبی به زبان تورکی در صفحه اینستاگرام خود نوشت: «گؤزل قیزیم، سئلین قیزیم بیر هفته سورا ایکی آیلیق اولورسان هله شناسنامه آلانمامیشام سنه. اما هرحالدا سن ائلیمین سئلینی‌سن»

پیشتر مسئولین اداره ثبت و احوال شهرستان تبریز به والدین این کودک آذربایجانی گفته‌ بودند «اکثر نامهای تورکی ممنوع می باشد شما هم برای نوزادتان اسم نجیبی انتخاب کنید.» والدین سئلین نیز به خاطر نقض این حق اولیه خود، علیه اداره ثبت احوال تبریز شکایت کرده‌اند.

صابر(شهریار) آهنی پیشتر در صفحه اینستاگرام با انتشار مطلبی به زبان تورکی نوشته بود «این اولین بار نیست که از این حق طبیعی خود محروم می‌شویم، ۳۱ پیش والدینم به احترام استاد شهریار نام “شهریار” را برای من انتخاب کرده بودند اما به دلیل مخالفت اداره ثبت احوال کلیبر با این نام، برادرم به احترام میرزا علی‌اکبر صابر نام صابر را بر روی من نهاده است. من از آن زمان دو اسمه شده‌ام. در خانه و محله مرا شهریار صدا می زدند و در مدرسه و دانشگاه صابر. هر چند در مدرسه و دانشگاه هنگام صدا زن من به نام صابر، حسی غریبگی به من دست داده است.

اما اکنون تا جایی که توانم دارم اجازه نخواهم داد این حادثه بر سر دخترم بیاید. اگر هم نتوانستم نمی دانم چه جوابی به دخترم خواهم داد. اما دخترم بداند که به خاطر او از تلاش دست برنداشتم و برنخواهم داشت.»

اداره‌ ثبت‌ احوال‌ کشور در اکثر شهرهای آذربایجان‌ علی رغم پیگیری‌ والدینی که‌ قصد انتخاب نام‌ تورکی‌ برای‌ فرزندان‌ خویش را دارند با صدور شناسنامه برای نامهای انتخابی با دلایلی همچون بیگانه بودن نام و یا عدم وجود نام انتخابی در لیست اسامی مجاز مخالفت می کنند و در برخی موارد روند صدور شناسنامه با دخالت دادگاه و یا فشار افکار عمومی سالها به طول می کشد.

در سالهای گذشته هزاران تورک آذربایجانی بر اثر کارشکنی های اداره ثبت احوال از حقوق اولیه خود محروم شده اند و کودکانشان به جرم انتخاب نام تورکی، ماهها و سالها بی شناسنامه مانده اند. برای مثال «آنار نعمتپور» اهل کلیبر و ساکن تهران ۷ سال، «اوغوز فیض الله نژاد» اهل ماکو ۵ سال، «اونور هدایتی» اهل تکاب ۴ سال، «آتاخان چوپانی» اهل تبریز ۴ سال، «آتالای اصلانی» اهل تبریز ۴ سال، «هونتای مهرعلیبیلو» اهل جلفا ۶سال، «تارکان غریبی» اهل شبستر ساکن تهران ۲۱ ماه، «سئوگی قیاسی» اهل تبریز ۱۵ ماه، «آییل جولانی» اهل اردبیل ۹ ماه، «خاقان محمودی» اهل تبریز ۶ ماه و «سادای کوشی» اهل تبریز ۲ ماه، به دلیل ترکی بودن نامشان بدون شناسنامه مانده اند.

بر اساس اصل ۳۴ قانون اساسی و قوانین جاری سازمان ثبت احوال، حق دادخواهی والدین در مواجهه با چنین محدودیت و ممنوعیت هایی در محاکم عمومی دادگستری محفوظ است‌.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا