در این گزارش تخمین زده شده است که دستکم ۸۰ هزار نفر از افراد اقلیت تورک اویغور از ترکستان شرقی (سینکیانگ)، ناحیه محل سکونتشان در غرب چین، به کارگاهها و کارخانههای قطعات الکترونیکی، نساجی و ساخت ماشینآلات منتقل شده و در این مراکز به کار اجباری گماشته شدهاند.
در میان شرکتهایی که نام آنها در این فهرست آمده است شرکتهای تولیدی بینالمللی همچون نایکی، پوما، ویکتوریا سیکرت، آدیداس، اسپریت و گپ دیده میشوند. شرکتهای فعال در زمینه قطعات الکترونیک همچون اپل، سامسونگ و آمازون نیز در این فهرست به چشم میخورند.
شرکتهای بینالمللی در جوابیههای منتشره اتهام بهرهگیری عمدی از نیروی کار اجباری در چین را رد کردهاند، با این حال وعده دادهاند که در خصوص اتهامات تحقیق کنند.
شماری از این شرکتها همچون پوما و آدیداس اضافه کردهاند که کارخانجات نام برده شده در چین، کارخانجاتی بودهاند که مواد اولیه همچون نخ مورد نیاز پوشاک این شرکتها را تامین میکردهاند و در این موارد از آنان پرسوجو خواهند کرد.
مقامات غربی و سازمانهای حقوق بشری به کرات از عملکرد دولت چین علیه اقلیت تورک اویغور انتقاد کردهاند. در مقابل مقامهای چینی میگویند این اردوگاهها همه با «اهداف آموزشی» برپا شده است. با این حال بسیاری از افرادی که بستگانی در این کمپها دارند به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتهاند که افرادی که در آن اردوگاهها گیر افتادهاند هیچ چارهای به جز کار در کارخانهها ندارند.
وادار کردن ترکهای اقلیت اویغور به کار اجباری، بخشی از برنامه بزرگتر دولت مرکزی چین برای برخورد با این اقلیت اتنیکی است.
در ماههای گذشته گزارشهای متعددی از برپایی اردوگاههای بازپروری مسلمانان و اتنیکهای غیر چینی (هان) در چین منتشر شد. سازمان های حقوق بشری گفته اند دولت چین نزدیک به یک میلیون نفر از مسلمانان تبعه این کشور را پس از بازداشت به این اردوگاهها منتقل و آنها را مجبور به ترک سبک زندگی سنتی خود میکند. بنا بر این گزارشها، بازداشت شدگان بهویژه به خوردن گوشت خوک و نوشیدنیهای الکلی مجبور میشوند.
منبع: برگرفته از یورونیوز