نماد سایت Aznews TV

«۸۰ زخمی» در حمله اسرائیل به یمن؛ نتانیاهو: محل ورود سلاح‌‌های ایرانی را هدف گرفتیم

ارتش اسرائیل روز شنبه ۳۰ تیر اعلام کرد جنگنده‌های نیروی هوایی این کشور ساعاتی قبل اهداف مورد استفادهٔ نظامی «رژیم تروریستی حوثی‌ها» در ناحیهٔ بندر حدیده در یمن را مورد حمله قرار دادند.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، اعلام کرد این بندر که توسط جنگنده‌های اسرائیلی هدف قرار گرفت، محل ورود «سلاح‌های ایرانی» برای حوثی‌ها در یمن بوده است.

او افزود این حمله به دشمنان اسرائیل یادآوری می‌کند نقطه‌ای وجود ندارد که از دسترس اسرائیل خارج باشد.

بندر حدیده یمن حدود ۱۸۰۰ کیلومتر از مرز اسرائیل فاصله دارد.

در بیانیه ارتش اسرائیل آمده که این حمله در واکنش به «صدها تجاوز» طی ماه‌های گذشته به کشور اسرائیل انجام گرفت.

دفتر وزیر دفاع اسرائیل نیز اعلام کرد حمله هوایی ارتش اسرائیل به حوثی‌ها صبح روز شنبه توسط یوآو گالانت تأیید شده بود.

آقای گالانت درباره این حمله گفت: «در اولین نوبتی که حوثی‌ها به شهروندان اسرائیلی آسیب زدند، به آن‌ها حمله کردیم . هرجایی که لازم باشد، همین کار را می‌کنیم.»

به گفته آقای گالانت، آتشی که در حال حاضر در حدیده شعله‌ور است، در سراسر خاورمیانه دیده می‌شود و اهمیت آن کاملاً واضح است.

ییسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، نیز در پستی در شبکه ایکس (توئیتر سابق) با متهم کردن ایران به «حمایت، اموزش و تأمین سرمایه» برای حوثی‌ها نوشت: «وقتش رسیده که جامعه بین‌المللی تحریم‌ها علیه ایران را افزایش دهد.»

او اضافه کرد: «ایران سرِ مار است، باید حالا متوقف شود.»

از سوی دیگر، محمد البخیتی، عضو دفتر سیاسی حوثی‌ها، در پستی در شبکه‌های اجتماعی تهدید کرد که اسرائیل «تاوان حمله به تاسیسات غیرنظامی را خواهد پرداخت و با تشدید تنش مواجه خواهیم شد».

وزارت بهداشت زیرنظر حوثی‌ها ساعاتی بعد اعلام کرد که دست‌کم ۸۰ نفر بر اثر حمله هوایی اسرائیل زخمی شده‌اند.

در بیانیه این وزارتخانه آمده است بر اثر آتش‌سوزی ناشی از این حمله بیشتر مجروحان دچار «سوختگی شدید» شدند.

ساعاتی بعد نیز حوثی‌ها اعلام کردند این حمله سه کشته نیز بر جا گذاشته است.

پیشتر، شبکه تلویزیونی المسیره وابسته به حوثی‌های مورد حمایت ایران، روز شنبه به نقل از مقام‌های این گروه مدعی شد که اسرائیل این حملات را ترتیب داده است.

ویدئوهای منتشرشده در شبکه‌های اجتماعی، آتش‌سوزی شدید و دود برخاسته از یک نقطه هدف قرارگرفته را نشان می‌دهند.

این در حالی است که العربیه، رسانه عربستان سعودی، به نقل از منابع ناشناس گزارش داده است که در عملیات مشترک اسرائیل با ایالات متحده و بریتانیا،‌ به بندر حدیده یمن حمله شده است.

این گزارش مدعی شده «۱۲ هواپیمای اسرائیلی شامل جت‌های جنگنده اف-۳۵» در این حمله شرکت داشتند.

ساعتی بعد سخنگوی وزارت دفاع عربستان با بیان این‌که این کشور در حمله به الحدیده دخالتی نداشته یا در آن مشارکت نداشته، گفت: «عربستان سعودی به هیچ وجه اجازهٔ نفوذ به حریم هوایی خود را به هیچ طرفی نخواهد داد.»

یک سخنگوی کاخ سفید در گفت‌وگو با روزنامه تایمز اسرائیل ضمن به رسمیت شناختن حق اسرائیل در دفاع از خود، اعلام کرد آمریکا در حمله امروز به یمن «نقش نداشته است».

همچنین دانیل هگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل در یک نشست خبری اعلام کرد اسرائیل «به‌تنهایی» حملات روز شنبه به بندر حدیده یمن را انجام داده است.

او اعلام کرد نام این عملیات «بازوی بلند» بوده است.

هرتسی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، نیز در بازدید از شهر رفح به سربازان این کشور گفته است ایران «بازوهایی دارد».

او افزود: «شما اینجا با یکی از این بازوها می‌جنگید و ما در جاهای دیگر با بازوهای دیگر می‌جنگیم.»

تلویزیون المسیره گفته است این حملات به انبارهای نفت و گازوئیل در بندر الحدیده و یک شرکت برق انجام شد و چندین کشته و مجروح برجا گذاشته است.

در این گزارش به تعداد تلفات اشاره نشده، اما آمده است که چندین نفر دچار سوختگی شده‌اند و قطعی برق سراسری رخ داده است.

واکنش جمهوری اسلامی ایران

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، ضمن محکوم کردن حملات اسرائیل به بندر الحدیده نسبت به «خطر تشدید تنش و گسترش آتش جنگ در منطقه‌ در نتیجه ماجراجویی‌های خطرناک» اسرائیل هشدار داد.

آقای کنعانی همچنین دولت اسرائیل و حامیان آن ازجمله دولت آمریکا را «مسئول مستقیم پیامدهای خطرناک و غیرقابل پیش‌بینی» تداوم جنگ در غزه و نیز «حملات ماجراجویانه به یمن» دانست.

حمله پهپادی «حوثی‌ها» به تل‌آویو یک کشته بر جا گذاشت

صبح روز جمعه یک حمله پهپادی به مرکز تل‌آویو باعث کشته شدن یک نفر و زخمی شدن دست‌کم ۱۰ تن دیگر شد.

گروه حوثی‌ها مسئولیت این حمله را برعهده گرفته بود.

رسانه‌های اسرائیل به نقل از مقامات ارتش نوشتند اطلاعاتی در خصوص احتمال حمله پهپادی به اسرائیل در اختیار نداشتند و این امر که پهپاد در آسمان تل‌آویو شناسایی شد اما هدف قرار نگرفت، ناشی از «اشتباه انسانی» بود.

حوثی‌ها طی ماه‌های اخیر و همزمان با جنگ میان اسرائیل و گروه افراطی حماس که در فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا و اتحادیه اروپا قرار دارد، در چند نوبت حملاتی به بنادر اشدود، ایلات و حیفا در اسرائیل نیز ترتیب دادند که اغلب آنها ناکام بود.

خروج از نسخه موبایل