خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از کارشناسان سازمان ملل گزارش داده است که نیروهای تحت حمایت ایران در یمن، در حال دریافت بخشها و قطعاتی از پهپادها و تسلیحاتی هستند که از نظر فنی مشابه تسلیحاتی است که در ایران ساخته میشود.
بنا به این گزارش، کارشناسان گزارشی به اعضای شورای امنیت ارسال کردهاند که نسخهای از آن به دست خبرگزاری آسوشیتدپرس رسیده است. در این گزارش همچنین اظهار شده است که به نظر میرسد مسیر ارسال این قطعات پهپاد و تسلیحات بر فراز عمان و سواحل جنوبی یمن و از طریق قلمروی تحت کنترل نیروهای انصارالله به سمت صنعا پایتخت این کشور باشد.
این گروه کارشناسان سازمان ملل در گزارش خود گفتهاند که توقیف یک کشتی حامل موشکهای ضد تانک در تاریخ 25 نوامبر 2019 در دریای عربی نشان میدهد که حمل و نقل دریایی نقش مهمی در ارسال این تسلیحات بازی میکند.
این گزارش همچنین گفته، در طول سال 2019، شبه نظامیان حوثی به افزایش حملات علیه کشور عربستان سعودی با استفاده از دو سیستم تسلیحاتی جدید، یک نوع جدید از پهپاد مدل دلتا و یک حمله زمینی با استفاده از موشکهای مدل کروز، ادامه دادهاند.
این کارشناسان در ادامه میگویند که حملات تابستان گذشته به تاسیسات نفتی آرامکو در عربستان سعودی که موجب قطع جریان نفت به بازارهای جهانی شد را نیز مورد بررسی قرار دادهاند.
این گزارش تاکید شده است که برخلاف ادعای حوثیها که مسئولیت این حملات را پذیرفتهاند، تخمین برد سیستمهای تسلیحاتی به آنها اجازه نمیدهد که از قلمروی تحت کنترل خود به چنین حملهای دست بزنند.
با این وجود این کارشناسان میگویند که تعداد دیگری از حملات با استفاده از همان پهپادها و موشکهای زمین به زمین کروز را به میتوان به حوثیها نسبت داد.
این کارشناسان با بیان اینکه قطعات این سیستمهای تسلیحاتی وارداتی هستند تصریح کرده اند که قطعات پهپادی و بقایای موشکها را بررسی کرده و به این نتایج دست یافته اند.