طی روزهای اخیر علیرغم مراجعات متعدد خانواده به شعبه ۱۰ بازپرسی اردبیل، قاضی کریمی بازپرس پرونده از قبول قرار وثیقه و صدور دستور آزادی موقت وی خودداری کرده است.
طی روزهای اخیر یکی از سایتهای خبری نیمه رسمی که اخبار دادگستری شهر اردبیل را منتشر می کند با انتشار عکسی از صحنه دستگیری آقای یوسف کاری ضمن ادعای ساختگی بودن ویدیو وایرال شده، در تناقضی آشکار این واقعه را حرکتی از قبل برنامه ریزی شده باهدف تحریک مردم برای به راه انداختن شورش و اعتراضات خیابانی به نفع جریان تجزیه طلب عنوان کرده است.
آقای یوسف کاری پیشتر در تماس با نزدیکان خود گفته است؛ روز دستگیری از لحظه بازداشت تا زمان حضور چند دقیقهای در مقابل قاضی کشیک مورد بدترین فحاشی ها و ضرب و شتم و شکنجه قرار گرفتم که بعد از آن نیز به دلیل برخورد تند و رفتار تحقیر آمیز علیه من: “بگو اشتباه کردم دستور آزادیت را همین الان صادر کنم” بعد از مقاومت شدید من در مقابل این خواسته، او با عصبانیت دستور داد مرا در محوطه حیاط دادسرا به میله ای بستند و بیش از دو ساعت با ضرب و شتم و گاز فلفل به صورت بی رحمانه مورد شکنجه قرار دادند.
بعد مرا به پزشکی قانونی بردند و تعجب نمودم که اینها میخواهند جراحات و آثار ضرب و شتم مرا به دلیل تقاضای شکایت من ثبت نمایند و به یکباره خود را در اتاق روان پزشک مشاهده نمودم که با اعتراض منطقی و جدی خود ماجرا را به روانپزشک تفهیم نمودم: ” که اینان مرا مورد ضرب و شتم و شکنجه قرار داده اند بجای رسیدگی به جراحات و شکستگی های احتمالی، برعکس تلاش دارند با زدن انگ روانی صورت مسئله را به نفع خود پاک کنند“.
بعد از این واقعه اقدام به جمع آوری دوربین های مغازه داران و پلمپ چندین مغازه در آن محل نموده و برخی از بازاریان را به اداره اطلاعات نیروی انتظامی احضار و با تهدید از آنان خواسته شده که باید همکاری کنند.
این فعال آذربایجانی پس از بازداشت توسط نیروهای انتظامی-امنیتی به کلانتری ۱۴ شهر اردبیل منتقل شده و توسط عوامل انتظامی حاضر در کلانتری گروهبانیکم رضا حسین زاده و عسگر پناهی مورد ضرب و شتم قرار گرفته بود.
یوسف کاری که پیشتر بارها با فشار نهادهای امنیتی از کار و فعالیت اقتصادی منع شده بود طی ماههای اخیر اقدام به دستفروشی میکرده است که هفته گذشته توسط نیروی انتظامی-امنیتی بازداشت شد. این فعال آذربایجانی در زمان بازداشت خطاب به رهگذران فریاد میزند که مسئولان میخواهند دزدی کنم، ومانع از کسب و کار و دستفروشی من میشوند.
نیروهای امنیتی برای یوسف کاری که پیشتر بارها سابقه بازداشت و تحمل حبس دوران محکومیت دوساله داشته است همانند بسیاری از فعالین ملی مدنی آذربایجانی در جهت فعالیت اقتصادی، کار و نان آوری مانع تراشی کردهاند.
پیشتر نیز توحید امیرامینی و افشار محب دیگر فعالین ملی مدنی شهر اردبیل با فشار نهادهای امنیتی از محل کار خویش اخراج گردیده بودند.