![](https://www.aznews.tv/wp-content/uploads/2024/05/01159294.jpg)
بر اساس این گزارش که روز چهارشنبه ۹ خرداد منتشر شد، گروه یاد شده سهشنبهشب «بدون انجام اعمال حج» اخراج شدند.
خبرگزاری صداوسیما میگوید این گروه «رسانهای» شامل «شش خبرنگار و مستندساز»، سهشنبه هفته پیش «در حال ضبط تلاوت قرآن کریم در مسجدالنبی دستگیر و پس از چند ساعت بازجویی و بدون اعلام دلیل به بازداشتگاه پلیس مرکزی مدینه منتقل شدند».
با آنکه این گروه یک هفته در بازداشت بود، ولی رسانههای جمهوری اسلامی هیچ خبری در این زمینه منتشر نکرده بودند.
به گزارش صداوسیما، اخراج گروه رسانهای بعثه ایران در حالی اتفاق افتاد که «پیگیریهای» وزارت خارجه و نمایندگی ولیفقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و سفیر ایران در پادشاهی عربی سعودی «برای آزادی این افراد در جریان بود».
در گزارشی تصویری که صداوسیمای جمهوری اسلامی از این خبر پخش کرد، پیمان جبلی، رئیس این سازمان، نشان داده شد که در فرودگاه امام از افراد اخراجشده استقبال کرد.
او در مصاحبه با تلویزیون حکومتی ایران گفت که «ما هم از دلایل بازداشت و بازگرداندن آنها به ایران بیاطلاع هستیم» و افزود که «این موضوع از راه قانونی پیگیری خواهد شد».
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، ۱۷ فروردین خواستار سیاسیکردن حج امسال از سوی زائران ایرانی در پادشاهی عربی سعودی شد و گفت که از نظر او «حج امسال، حج برائت است».
او در حالی این درخواست را در دیدار با کارگزاران حج بیان کرد که برگزاری تجمعهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران در پادشاهی عربی سعودی در جریان مراسم حج، موسوم به «برائت از مشرکین»، طی دهههای گذشته همواره موجب تنش بین تهران و ریاض شده است.
جمهوری اسلامی در بیش از چهار دهه گذشته همواره با حکومت پادشاهی عربی سعودی بهدلیل رویکرد متفاوت دو کشور در قبال مسائل منطقه دچار اختلاف بودهاند.
روابط دو کشور در پی حمله حامیان تندروی جمهوری اسلامی ایران به سفارت و کنسولگری این پادشاهی عربی سعودی در تهران و مشهد، در ۱۲ دی ۱۳۹۴ قطع شد. با این حال، دو کشور از اسفند ۱۴۰۱ با میانجیگری چین روابط خود را از سر گرفتند.