آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه این بسته را «بخشی از تلاشها برای کمک به اوکراین برای دفع حمله روسیه در نزدیکی خارکیف» خواند. او در بیانیهای در این رابطه همچنین گفت: «بستههای کمک پیشین، قبلا به خط مقدم رسیده و ما این کمکهای جدید را در سریعترین زمان ممکن منتقل خواهیم کرد تا ارتش اوکراین بتواند از آن برای دفاع از خاک خود و محافظت از مردم اوکراین استفاده کند.»
بلینکن در بخش دیگری از این بیانیه میافزاید: «ایالات متحده و ائتلاف بینالمللی که ما گرد هم آوردهایم، در دفاع از آزادی اوکراین در کنار کییف خواهند ایستاد.»
سامانههای موشکی توپخانه با تحرک بالا (HIMARS)، مهمات و گلولههای توپخانهای که بسیار مورد نیاز است، به همراه سامانههای ضدتانک جاولین و ایتی ۴، مینهای ضدتانک، خودروهای تاکتیکی، سلاحهای کوچک و مهمات در بسته مورد اشاره ایالات متحده گنجانده شده است.
واشنگتن از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ تقریبا ۵۱ میلیارد دلار معادل حدود ۴۷ میلیون یورو کمک نظامی به اوکراین ارائه کرده است.
استفاده از داراییهای مسدود شده روسیه توسط گروه ۷
هفت کشور صنعتی گروه ۷ اعلام کردند که درباره استفاده از درآمدهای بلوکه شده روسیه را مورد بررسی قرار میدهند، اقدامی که با هدف کمک به اوکراین صورت میگیرد. حدود ۳۰۰ میلیارد دلار معادل ۲۷۶ میلیارد یورو از داراییهای روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین توسط گروه ۷ مسدود شده است.
وزرای دارایی گروه ۷ در پیشنویس بیانیهای که روز شنبه منتشر شد، گفتند: «ما در حال پیشرفت در بحثهایمان در مورد راههای بالقوه برای پیشبرد سودهای فوقالعاده ناشی از بلوک داراییهای مستقل روسیه به نفع اوکراین هستیم.»
وزیر خارجه لهستان: اروپا باید دوباره مسلح شود
در ادامه تحولات مرتبط با اوکراین، وزیر امور خارجه لهستان از اروپا خواست تا توانایی نظامی خود را افزایش دهد.
رادوسلاو سیکورسکی در گفتگو با گاردین گفت تسلیح مجدد طولانی مدت این قاره برای خنثی کردن جاه طلبیهای امپراتوری روسیه ضروری است. او خواستار تشکیل یک تیپ ۵ هزار نفری از نیروهای اتحادیه اروپا شد و گفت ورشو میتواند از طرحی در سراسر اتحادیه اروپا برای تشویق سربازان فراری اوکراینی برای بازگشت به خانه برای خدمت حمایت کند. تعداد قابل توجهی از مردان اوکراینی به لهستان گریختهاند.
سیکورسکی با تبیین رویکردی جنگطلبانه گفت لهستان از حملات اوکراین به اهداف نظامی در داخل روسیه حمایت میکند و بر این باور است که غرب باید از آنچه او «محدود کردن حمایتها از کییف» نامید، دست بردارد.
در اروپا همه مشابه لهستان فکر نمیکنند و برخی از آنها نگرانند که حملات اوکراین به خاک روسیه با تسلیحات غربی به شدتگیری تنشها منجر شود و خطر کشاندن اروپا به جنگی گستردهتر را افزایش دهد.
یورونیوز