حجت دانا پدر ماناس در شکایت خود که یک نسخه آن را در اختیار کمپین #بالامین_آدی قرار داده، نوشته قبلا در شهرستان ماكو با همین نام شناسنامه صادر گردیده و از طرفی اخذ شناسنامه با نام ماناس که نامی شایسته و به معنای مرد بسیار دانا و بزرگ قوم میباشد، حق طبیعی و ذاتی اینجانب و مادر طفل میباشد.
شعبه دوم دادگاه عمومی حقوقی شهرستان گرمی نیز در رای صادره، اداره ثبت احوال را محکوم کرده و نوشته است «نام انتخابی خواهان، مغایرتی با ارزشها و آداب و رسوم مذهبی و ملی ندارد و مانعی در انتخاب نام مذکور بنظر نمیرسد. لذا دادگاه، دعوی خواهان(والدین) را وارد تشخیص داده و استنادا به ماده ۱۹۸ از قانون آیین دادرسی مدنی، حکم بر الزام خوانده (ثبت احوال شهرستان گرمی) به صدور شناسنامه با نام ماناس برای فرزند خواهان» صادر میکند.
این کودک در ۱۹ آبان ۱۴۰۳ متولد شد و والدینش نام ماناس را برای او انتخاب کردند. اما مسئولان اداره ثبت احوال گرمی به بهانه اینکه این نام در «سامانه نام» موجود نیست، از صدور شناسنامه برای آن خودداری کرده بودند. مخالفت با این نام ترکی در حالی است که سازمان ثبت احوال پیشتر با همین نام برای افراد زیادی شناسنامه صادر کرده است. برای نمونه در تیرماه ۱۴۰۱ خانواده مهراب مقصودزاده در ماکو پس از ۴ ماه مبارزه مدنی، توانستند برای فرزندشان با نام ماناس شناسنامه بگیرند.
وقتی فردی پس از تحمل مشکلات فراوان، موفق به دریافت شناسنامه با یک نام ترکی میشود، مسئولان سازمان ثبت احوال باید آن نام را از «لیست اسامی ممنوعه» خارج کنند، اما این کار را نمیکنند و وقتی والدین دیگر آن نام را برای نوزادانشان برمیگزینند، به بهانه اینکه این نام در «سامانه موجود نیست» و «ممنوعه است» از صدور شناسنامه سر باز میزنند و والدین را مجبور میکنند مراحل دشواری که قبلا دیگران طی کردهاند را آنها نیز طی کنند.