نماد سایت Aznews TV

پایان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری ایران؛ ناامیدی اصول‌گرایان از اجماع بر سر یک نامزد واحد

شامگاه چهارشنبه امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، پنجمین نامزد اصول‌گرایان در انتخابات ریاست جمهوری، انصراف داد و اعلام کرد که این اقدام وی برای «حفظ انسجام نیروهای انقلاب و در پاسخ به درخواست مکتوب شورای عالی اجماع نیروهای انقلاب» بوده است.

از آقای قاضی‌زاده هاشمی به همراه آقای زاکانی اغلب به عنوان نامزد پوششی در این دوره انتخابات نام برده شده است. علیرضا زاکانی پیش از این در مناظره با مسعود پزشکیان، نامزد اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست جمهوری، تاکید کرده بود که تا آخر می‌ماند و انصراف نخواهد داد.

آخرین تلاش‌‌های تبلیغاتی نامزدهای ریاست‌جمهوری؛ قاضی‌زاده هاشمی «انصراف» داد

با این حال در شرایطی که نظرسنجی‌ها شکست قطعی و سنگین او در انتخابات را پیش‌بینی‌می‌کنند، بسیاری از چهره‌های اصول‌گرا و هواداران این جریان خواستار انصراف وی شده‌اند.

حساب کاربری علیرضا زاکانی در شبکه اجتماعی ایکس شامگاه چهارشنبه به نقل از او با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ نوشت: «دفعه قبل شهید رئیسی بود که به خاطرش کنار رفتم. الان شهید رئیسی نمی‌بینم.»

آقای زاکانی در ادامه افزوده است: «بنده به خود نامزدها توصیه کردم گفتم بنشینید با همدیگر صحبت بکنیم. الان هم توصیه می‌کنم بنشینید با هم صحبت کنیم؛ اما برخی حاضر نیستند با برخی دیگر صحبت کنند. این باید مطالبه شما باشد.»

این نامزد اصول‌گرایان در نهایت نظرسنجی‌های منتشرشده را زیر سئوال برده و گفته است: «نمی‌شود با دست بردن در نظرسنجی‌ها رای و نظر همه را برگرداند. گذشت آن زمان.»

بالا گرفتن جدال لفظی نزدیکان جلیلی و قالیباف درباره انصراف به نفع دیگری

اظهارات علیرضا زاکانی در حالی است که حمید رسایی، نماینده اصول‌گرای مجلس شورای اسلامی و از حامیان سعید جلیلی، بامداد پنج‌شنبه در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که نظرسنجی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی با جامعه آماری ۵ هزار نفر نشان می‌دهد مسعود پزشکیان ۲۶ درصد آرا و سعید جلیلی و محمدباقر قالیباف به ترتیب ۲۵ و ۱۷ درصد آرا را تصاحب خواهند کرد.

آقای رسایی با استناد به این آمار از محمدباقر قالیباف خواسته است که به نفع سعید جلیلی انصراف بدهد و مدعی شده که در این صورت آقای جلیلی در دور اول انتخابات پیروز خواهد شد.

محمدباقر قالیباف یک روز قبل از این، بحث‌ها درباره احتمال انصراف خود را «شایعه» خوانده و تاکید کرده بود که این راه را تا به انتها دنبال می‌کند و آن را «وظیفه ملی» می‌داند.

حساب کاربری سعید جلیلی در شبکه اجتماعی نیز نیز شامگاه چهارشنبه با انتشار ویدیویی از خطابه بلند او این جمله وی را برجسته کرده که « مگر می‌شود وقتی مردم در صحنه حاضرند، از این میدان فرار کنم؟»

آقای جلیلی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ به همراه علیرضا زاکانی به نفع ابراهیم رئیسی کناره‌‌گیری کرده بود.

خروج از نسخه موبایل