ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا و کانادا هفته گذشته برخی مقامات چینی و برخی نهادها را به دلیل نقض حقوق بشر در ترکستان شرقی و اعمال نسلکشی تحریم کردند.
به تلافی این اقدام غربیها، چین تصمیم گرفته است که علیه مایکل چونگ، نماینده مخالف، که به عنوان نایب رئیس کمیته دائمی روابط خارجی و توسعه بین المللی پارلمان کانادا فعالیت میکند، تحریمهایی را وضع کند.
پکن همچنین کمیته فرعی بین المللی حقوق بشر ۸ نفره کمیته دائمی روابط خارجی و توسعه بین المللی پارلمان کانادا را در لیست نهادهای تحریم شده قرار داد.
کمیته فرعی در گزارشی که در ماه جاری تهیه کرد گزارش داد که “چین در ترکستان شرقی دست به نسل کشی و جنایت علیه بشریت زده است.”
نخست وزیر کانادا در حساب توئیتر خود، با برچسب گذاری پیام توییتر مارک گارنو، وزیر خارجه کانادا، نوشت: “تحریم های چین حمله به شفافیت و آزادی بیان است، که این ارزش ها در قلب دموکراسی ما است. ما در کنار این نمایندگان مجلس در برابر این اقدامات غیرقابل قبول ایستاده ایم و با شرکای بین المللی خود به دفاع از حقوق بشر ادامه خواهیم داد.”
وزیر خارجه کانادا نیز نوشته بود: “دولت کانادا در کنار نمایندگان پارلمان که هدف تحریم های غیرقابل قبول چین قرار گرفتهاند، ایستاده است. ما به کار با شرکای خود برای دفاع از حقوق بشر، دموکراسی و آزادی بیان ادامه خواهیم داد.”
چونگ، عضو حزب محافظه کار کانادا، اظهار داشت که تحریم های چین بر علیه او به عنوان “مدال افتخار” است.
چونگ در مصاحبه با یک ایستگاه تلویزیونی با اشاره به واکنش چین گفت: “این نشان می دهد که نمایندگان مجلس در برجسته سازی نسل کشی اویغور توسط چین نقش اساسی داشته اند.”
چونگ از دولت ترودو خواست “رسماً نسل کشی اویغور را به رسمیت بشناسد” و اظهار داشت که تحریم های پکن در عمل تاثیری نخواهد داشت، زیرا برنامه ای برای رفتن به چین وجود ندارد.