طبق این گزارش، یون جونگ هو، وزیر تجارت بینالملل روز سهشنبه پیونگیانگ را در رأس هیاتی از این وزارتخانه به مقصد ایران ترک کرده است. این خبرگزاری اما جزئیات بیشتری ارائه نکرده است.
خبرگزاری رویترز میگوید، کره شمالی و ایران همواره در مظان این اتهام بودهاند که در زمینه تولید موشکهای بالستیک به ویژه در حوزه فناوری و ساخت قطعات آن، همکاری میکنند.
رویترز ماه گذشته گزارش داده بود که ایران تعداد زیادی موشک بالیستیک زمین-به-زمین قدرتمند به روسیه داده است که به تعمیق همکاری نظامی بین این دو کشور، که هردو تحت تحریمهای آمریکا هستند، کمک میکند.
از سویی مقامات اوکراینی اعلام کردهاند که روسیه از موشکهای ساخت کره شمالی در جنگ علیه کییف استفاده کرده است. با این حال، پیونگ یانگ چنین همکاری را رد کرده است.
براساس گزارش وب سایت دولت کره جنوبی، یون جونگ هو پیش از این گسترش روابط کره شمالی با سوریه نقش داشته است.
به گزارش خبرگزاری دولتی کره شمالی، یون جونگ هو اوایل ماه جاری میلادی در راس هیاتی به مسکو سفر کرده بود.
یک گروه از کارشناسان سازمان ملل ناظر بر تحریمهای کره شمالی در سال ۱۳۹۹ اعلام کرده بود که ایران و کره شمالی از سال ۲۰۲۰ دوباره شروع به همکاری در زمینه توسعه موشکهای دوربرد و انتقال قطعات ساخت این موشکها کردهاند.
وزارت خزانهداری آمریکا دیماه سال ۹۴ در گزارشی درباره تحریم برخی مقامها و شرکتهای ایرانی مرتبط با برنامه موشکی ایران نوشته بود که گروه صنعتی همت که مرکز تولید پیشران با سوخت مایع است در حال همکاری با کره شمالی برای توسعه موتوری با رانش ۸۰ تن بوده و رئیس وقت این مرکز، میراحمد نوشین برای مذاکره درباره قراردادهایی در این زمینه به پیونگیانگ سفر کرده بود.
گروه همت از سوی دولت آمریکا به عنوان نهاد اصلی مرتبط با برنامه موشکی بالستیک ایران معرفی شده است.