فرشاد مومنی با بیان اینکه «یک سوم سفره مردم نابود شده است» از افزایش جمعیت زیرخط فقر در ایران خبر داد و گفت دستکم ۲۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از مردم ایران در سال ۱۴۰۰ به دلیل سیاست های حکومت به زیرخط فقر رانده شدند.
آقای مومنی «یکی از کانون های بحرانی» در ایران را «نظام تامین اجتماعی دانست و گفت با «سرعت غیر متعارف به سمت ورشکستگی سازمانهای بیمهای حرکت می کنیم.»
این استاد سرشناس اقتصاد ایران همچنین «سقوط کیفیت آموزش در زمینه آموزهای پایه» را دارای «ابعاد فاجعهآمیز» دانست و گفت: حدود ۳۰ درصد جمعیت ۱۸ تا ۲۴ ساله کشور «اساسا فاقد تحصیلات متوسطه دوم» و حدود ۵۶ درصد از جمعیت فاقد تحصیلات کامل متوسطه هستند.
فرشاد مومنی خطاب به مقامات حکومت گفت: »می توانید با کارهای نمایشی این اطلاعات را پنهان کنید اما آثار آن گریبان کشور را خواهد گرفت.»
در ماههای اخیر و همزمان با بدترشدن شرایط کشور در همه زمینهها، متخصصان و کارشناسان بیشتری نسبت به اوضاع پیشرو هشدار دادهاند.
حسین راغفر، اقتصاددان در تهران ماه گذشته هشدار داد که اگر مقامات جمهوری اسلامی به واقعیتهای سیاسی توجه نکنند، کشور «با بحرانهای تاریخی مواجه خواهد شد» و به گفته او پیامد چنین بحرانهایی «با حمله مغولها» قابل مقایسه خواهد بود.