نیکی کریمی، بازیگر، کارگردان و تهیهکننده مطرح سینمای ایران که به عنوان رئیس هیئت داوری بخش فیلمهای سینمایی جشنواره بینالمللی فیلم «جنایت و مکافات استانبول» در این شهر حضور دارد، در گفتگو با «آناتولی» با بیان اینکه فیلم اخیرش «آتابای» میتواند پل ارتباطی بین سینمای ایران و ترکیه باشد، از علاقه خود به اکران این فیلم در ترکیه سخن گفت.
کریمی استقبال از نخستین اکران عمومی فیلم «آتابای» در تبریز را «فوقالعاده» توصیف کرد و گفت: “من یک فیلم مستقل ساخته بودم و هیچ حدسی نداشتم که مردم چگونه با این فیلم ارتباط برقرار خواهند کرد. خدا را شکر قصه گویا خیلی به دل همه نشسته و هم به خاطر گویش آن به زبان تورکی و هم قصه عاشقانه فیلم استقبال فوقالعادهای را در تبریز داشتیم. مردم میگویند «حالمان خوب شد» که پس از مدتها به سینما رفتیم.”
کارگردان فیلم «آتابای» گفت: “هفتاد درصد فیلم آتابای به زبان تورکی است. به شدت دوست دارم که فیلم در ترکیه دیده شود، در این زمینه خیلی فکر نکرده بودیم ولی در اینجا صحبتهایی شده است که امیدوارم به نتیجه برسد.”
بازیگر سرشناس سینمای ایران با بیان این که سریالهای ترکیه در ایران بسیار محبوب هستند، اظهار داشت: “به نظرم بازیگرهای ترک اکثرا خیلی با دقت کار میکنند. دوستهای کارگردان ترک خیلی دارم، در نخستین تجربه داوری در جشنواره تسالونیکی به همراه گروه داوری به فیلم «اوزاک» نوری بیلگه جیلان جایزه دادیم.”
او همچنین گفت: “همیشه سینمای ترکیه را دنبال کردم. سینمای مستقل و متفکر ترکیه همیشه برای من خیلی قابل احترام است. نویسندگان زیادی در ترکیه هستند، اشعار شاعران ترک، کلا شور و هیجان مردم و یک نوع پل شرق و غرب بودن ترکیه را کاملا احساس میکنید. با اینکه زیاد سفر نکردم و با آشنایی از طریق کتابها و ادبیات ترک خودم را به مردم اینجا بسیار نزدیک احساس کردم و این نزدیکی خیلی قلبی است.”
کریمی در رابطه با حضور خود در جشنواره جنایت و مکافات استانبول گفت: “فیلمهای بسیار قوی و خوبی در این جشنواره حضور دارند، شعار این جشنواره «عدالت» و «دموکراسی» به نظر من خیلی مهم است. حضور فیلمهایی با این مضمون جای تقدیر دارند.”
گفتنی است یازدهمین دوره جشنواره فیلم جنایت و مکافات استانبول به همت مرکز تحقیقات کیفری و جنایی دانشکده حقوق دانشگاه استانبول در خلال روزهای 26 نوامبر و 2 دسامبر با شعار «عدالت محیط زیست برای همه» برگزار میشود.
هدف از برگزاری جشنواره امسال جلب توجه فعالان مدنی و سازمانهای بینالمللی به موضوعاتی چون تغییرات اقلیمی، شیوع کرونا، افزایش زبالههای پلاستیکی در دریاها، خشکسالی و بحرانهای زیست محیطی در سراسر جهان است.