بهرام پارسایی، نماینده شیراز در مجلس شورای اسلامی فاش كرد که در روزهای ابتدایی شیوع کرونا در ایران به وزیر کشور این پیشنهاد داده شده است که «انتخابات را کلا به عقب بیندازد»، اما او با این پیشنهاد موافقت نکرده است.
او در گفتگو با خبرگزاری ایلنا همچنین گفت که در مرحله بعد این پیشنهاد مطرح شده که «حداقل انتخابات قم» به تعویق بیفتد ولی باز هم موافقت نشده است.
عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، روز ۴ اسفند در یک نشست خبری به این پیشنهادات اشاره کرده بود. او علت مخالفتش با پیشنهاد تعویق انتخابات را اینگونه بیان کرد؟ «تقویم انتخابات ما به گونهای است که اگر انتخابات انجام نشود تشکیل مجلس بعدی به تعویق میافتاد».
بهرام پارسایی همچنین با انتقاد مجدد از قرنطینه نشدن قم گفت در همان ابتدای شیوع، برای کنترل ورودیها و خروجیهای کشور باید اقدام میشد و قرنطینه صورت میگرفت.
او تاکید کرد اگر قرنطینه قم، شهرهای شمالی و تهران انجام شده بود، «قطعا ما میتوانستیم شیوع بیماری را پیش از اینها مهار کنیم».
او همچنین از فقدان امکانات کافی برای کادر درمانی که منجر به آمار بالای مرگ و میر در این صنف شده، عدم منع بهموقع سفرهای خارج شهری و برخورد نامناسب با پزشکان بدون مرز به عنوان دیگر مشکلات مدیریتی دولت روحانی در مواجهه با بحران کرونا نام برده است.
در هفتههای گذشته انتقادات بسیاری درباره قرنطینه نکردن شهرها از سوی نمایندگان مجلس، فعالان اجتماعی و رسانهها مطرح شده است. در یکی از جنجالبرانگیزترین این انتقادات، امیرحسین رستمی، بازیگر سینما در یک برنامه تلویزیونی پرمخاطب گفت: «چقدر بهتر میشد یک شهر قرنطینه شود تا این که یک کشور را قرنطینه نکنند».
این اظهارات از سوی سعید نمکی، وزیر بهداشت به عنوان «تشویش اذهان عمومی» و «غرضورزی» توصیف شد و این بازیگر سینما تنها یک روز بعد مجبور به پس گرفتن اظهارات خود و عذرخواهی شد.
حسن روحانی، در پاسخ به انتقادات درباره عدم اجرای طرح قرنطینه، مدعی شده بود: «در ایران و در هیچ کشور دیگری این کار امکانپذیر نیست!» او توضیح دقیقی درباره دلایل عدم امکان قرنطینه نداد.