ایران

ناظم بريهى زندانى سياسى عرب احوازی محکوم به حبس ابد اعتصاب غذا کرد

ناظم بريهى، زندانى سياسى عرب احوازی محکوم به حبس ابد که 17 سال حبس بدون مرخصی را در زندان شیبان احواز سپری می‌کند، از روز دوشنبه 9 خرداد، دست به اعتصاب غذا زده است.

بر اساس گزارش فعالان حقوق بشر احواز، پس از انتشار یک پیام صوتی در عید فطر سال جاری که در آن بریهی عید را به مسلمانان و هم‌وطنان خود تبریک می‌گفت و شهروندان عرب احوازی را به پایداری و حفظ هویت عربی خود تشویق می‌کرد، بارها توسط اداره اطلاعات احواز احضار و از زندان شیبان به سلول‌های انفرادی منتقل شده و تحت شکنجه و مورد بازجویی و فشارهای روحی و روانی شدید قرار گرفته است.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نیز از اعتصاب غذای چندین زندانی سیاسی دیگر همزمان با بریهی در زندان شیبان خبر داد.

ناظم بریهی در 17 مهر 1384 و در حالی که به سن قانونی 18 سال نرسیده بود، بازداشت شد و چندین ماه را در بازداشتگاه انفرادی وزارت اطلاعات ایران گذراند و سپس توسط شعبه یک دادگاه انقلاب احواز به اتهام‌‌های واهی اقدام علیه امنیت ملی، محاربه با خدا و افساد فی الارض ابتدا به اعدام اما پس از آن تحت فشار نهادهای حقوق بشری بین‌المللی علیه ایران با درجه‌ای تخفیف به حبس ابد محکوم شد.

به گزارش سازمان حقوق بشر احواز( اهرو)، در مهر 1384 وزارت اطلاعات ایران، 7 فعال مدنی احوازی را بازداشت کرده و پس از هفت ماه بازجویی و شکنجه اتهامات بی‌اساسی را به آن‌ها نسبت داد.

اطلاعات ایران به رغم این‌که این متهمان هیچ شناختی با همدیگر نداشتند آن‌ها را در یک پرونده امنیتی قرار داد.

بر اساس گزارش این سازمان، محمدعلی سواری، حمزه سواری، یحیی نواصری، ناظم بریهی، علی حلفی، عبدالامام زائری و عبدالزهرا هلیچی افرادی هستند که طی این پرونده با اتهاماتی از جمله محاربه با خدا به اعدام و حبس ابد محکوم شدند.

اهرو تاکید کرد به رغم اعتراض وکلای مدافع این افراد و نبود هیچ دلیل و شاهدی علیه آن‌ها، قاضیان این پرونده، به دادگاه نمایشی خود ادامه داده و در همان روز احکام ناعادلانه‌ای علیه آن‌ها صادر کردند.

قضات دادگاه انقلاب ایران، حمزه، ناظم، عبدالامام، عبدالزهرا و یحیی را به اعدام و علی حلفی را به 30 سال حبس محکوم کردند و در پی پیگیری خانواده‌های زندانیان و تلاش فراوان وکلای آن‌ها، مجازات پنج تن از این افراد به حبس ابد کاهش یافت. اما محمدعلی سواری دو سال پس از صدور این حکم به طور مخفیانه اعدام و جسد او به خانواده‌اش تحویل داده نشد.

وزارت اطلاعات ایران علاوه بر آن خانواده محمدعلی سواری را از برگزاری هر گونه مراسم سوگواری منع کرد.

العربیه

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا