بر اساس اعلام مقامهای استانی، مدارس و ادارات استانهای تهران، البرز، ایلام، هرمزگان، مرکزی، ایلام، لرستان، فارس، یزد، همدان، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، مازندران، سمنان، سیستان و بلوچستان، قزوین، زنجان، اردبیل، کردستان، اصفهان، قم، کرمانشاه، آذربایجان غربی و گلستان، سه شنبه ۲۷ آذر تعطیل شدهاند.
پس از کاهش شدید دما در شهرهای مختلف ایران، مصرف گاز خانگی، تجاری و صنایع جزء در روز ۲۵ آذرماه رکورد ۶۰۱ میلیون متر مکعب را ثبت کرد.
میرمحمد غراوی، معاون عمرانی استاندار تهران با اعلام خبر تعطیلی مدارس، بانکها و ادارات استان گفت که برودت هوا میزان مصرف گاز خانگی را ۱۰ درصد افزایش داده است. این مقام دولتی از مردم دعوت کرده تا با شرکت در «پویش کاهش دما» به کنترل اوضاع کمک کنند.
محمدصادق معتمدیان، استاندار تهران نیز با بیان اینکه تعطیلیها قابل پیشبینی نیست و به صورت «روزانه» اعلام میشود، وعده داده که تا «۱۰ روز آینده» شرایط پایدار خواهد شد.
شرکتهای گاز استانی اقدام به قطع گاز مشترکان پرمصرف کردهاند. از جمله مسعود برادران سرپرست شرکت گاز گیلان گفته تاکنون گاز ۱۰۳۵۷ ویلای خالی از سکنه در گیلان قطع شده است. مقامهای استانهای ایلام، آذربایجان شرقی، مازندران و کرمانشاه نیز از قطع گاز مشترکان پرمصرف خبر دادهاند.
همزمان با افزایش مصرف گاز و قطع گاز صنایع، برخی نیروگاهها نیز برای ادامه فعالیت با کمبود سوخت مواجه شدهاند و این موضوع باعث قطع برق در مناطق مختلف شده و شرکتهای توزیع برق به انتشار برنامه زمانبندیشده قطع برق ادامه میدهند.
به گفته عبدالوحید مهدوینیا، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد قرار است از امروز برنامه خاموشی این شهر از ساعت ۸ تا ۱۰ شب اجرا شود و این برنامه هر روز به مدت دو ساعت ادامه خواهد داشت. خاموشیهای برنامهریزیشده شهر تهران نیز همچنان ادامه دارد.
گزارشها نشان میدهد وضعیت ناپایدار گاز و برق باعث اختلال در زندگی روزمره مردم و فشار بر بخشهای مختلف اقتصادی شده است.
هادی عبادی، سرپرست پلیس راه مازندران گفته است: «قطع برق ۲۴ ساعته در جاده هراز، خدمات را با مشکل مواجه کرده است.»
فعالان تولیدی نیز از بروز مشکل در اثر کمبود برق و گاز خبر میدهند. شجاعالدین امامی رئوف، دبیر انجمن صنایع نساجی ایران گفته است: «بدون تردید تعطیلی دو هفتهای واحدهای تولیدی و صنعتی در اثر کمبود برق و گاز بر بازار تأثیر منفی خواهد گذاشت و بزرگترین کملطفی در حق تولیدکنندگان داخلی است.»
کاهش تولید برق در روزهای اخیر بهدلیل کمبود سوخت نیروگاهی به وجود آمده و باعث خروج پیدرپی نیروگاهها از مدار شده است. در ادامهٔ خروج برخی نیروگاههای استانهای گلستان، لرستان و هرمزگان از مدار، روز ۲۷ آذرماه احمد موسوی، مدیرعامل شرکت برق گلستان از خروج نیروگاه علیآبادکتول از مدار فعالیت خبر داده است.
کلانشهرهای ایران در روزهای گذشته علاوه بر شرایط ناپایدار برق و گاز، آلودگی شدید هوا را هم تجربه کردهاند. رئیس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ایران گفته است که تا روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه در شهرهای صنعتی غلطت آلایندههای جوی افزایش مییابد.
سامانهٔ پایش کیفی هوای کشور نیز هوای صبح روز سه شنبه، ۲۷ آذر چهار شهر خوزستان را در وضعیت «ناسالم» و «قرمز» اعلام کرده است.
همزمان با تداوم شرایط ناپایدار در تأمین انرژی در ایران، دستگاههای دولتی بدون ارائه راهحل دائمی برای رفع مشکلات، تنها با ارائه راهحلهای موقتی مانند تعطیلی مدارس و ادارات، قطع برق و توصیه مردم به کاهش مصرف، تلاش دارند بحران انرژی در کشور را مدیریت کنند.