Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ایران

عراقچی می‌گوید ایران برای «ایجاد اعتماد» در پرونده هسته‌ای درحال رایزنی‌هایی است

وزیر خارجه ایران می‌گوید تهران برای بررسی راه‌های ایجاد «اعتماد و شفافیت» در مورد برنامه هسته‌ای در حال گفت‌وگوهای جداگانه‌ای با چین و روسیه و همچنین سه کشور اروپایی است.

 

همزمان، سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفته است که تهران ممکن است حاضر به پذیرفتن محدودیت‌هایی در برنامه هسته‌ای خود در ازای لغو تحریم‌ها شود.

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، شامگاه یکشنبه ۱۹ اسفند نوشت: در حال حاضر با سه کشور اروپایی، و به طور جداگانه با روسیه و چین در حال رایزنی هستیم.

اندکی پیش از این اظهارات نیز نمایندگی ایران در سازمان ملل گفته بود که موضوع رفع نگرانی از احتمال نظامی شدن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی «می‌تواند بررسی شود».

ایران: مذاکره با آمریکا درباره ابعاد نظامی برنامه هسته‌ای می‌تواند بررسی شود
عباس عراقچی در یادداشتی که به زبان انگلیسی در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد نوشت هدف از گفت‌وگوهای فعلی با اروپا و همچنین روسیه و چین «بررسی راه‌هایی برای ایجاد اعتماد بیشتر و شفافیت بیشتر در مورد برنامه انرژی هسته‌ای ما در ازای لغو تحریم‌های غیرقانونی» است.

او همچنین با تکرار موضع قبلی خود مبنی بر اینکه «تحت فشار و ارعاب مذاکره نخواهیم کرد» نوشت آمریکا هر گاه با ایران «محترمانه» برخورد کرده از احترام متقابل برخوردار بوده و هر زمان موضع تهدیدآمیز گرفته برخورد ایران را شاهد بوده است.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، در روزهای اخیر بار دیگر بر عزم خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تاکید کرده و هشدار داده است که تهران با دو گزینه توافق یا اقدام نظامی مواجه است.

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، پیشنهاد مذاکره با آمریکا را رد کرده است.

واکنش به خامنه‌ای؛ کاخ سفید هشدار ترامپ درباره توافق یا اقدام نظامی را تکرار کرد
عباس عراقچی در یادداشت خود همچنین نوشت که «برنامه انرژی هسته‌ای ایران همیشه صلح‌آمیز بوده و خواهد ماند» و «چیزی به نام نظامی‌سازی بالقوه آن وجود ندارد».

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که آژانس بین‌المللی انرژی بارها تاکید کرده است پرونده تحقیقات پادمانی درباره کشف رد اورانیوم در مکان‌های اعلام نشده و موضوع «ابعاد بالقوه نظامی» در فعالیت‌های هسته‌ای ایران هنوز حل نشده است.

آژانس همچنین بارها درباره میزان ذخایر اورانیوم غنی‌شده و سطح غنی‌سازی در ایران، که در هیچ کشور دیگری که سلاح هسته‌ای ندارد سابقه نداشته، هشدار داده است.

چند روز پیش نیز سه کشور فرانسه، آلمان و بریتانیا با اشاره به آخرین گزارش آژانس در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که هیچ بهبودی در همکاری تهران با آژانس حاصل نشده و گستره فعالیت‌های غنی‌سازی ایران برای کشوری که سلاح هسته‌ای ندارد «بی‌سابقه و بدون توجیه است».

ساعاتی پیش از اظهارات عباس عراقچی، نمایندگی ایران در سازمان ملل اعلام کرده بود: «اگر مقصود از مذاکره دستیابی به هدف رفع نگرانی از احتمال نظامی‌شدن برنامه هسته‌ای ایران باشد قابل بررسی است.»

اشاره مسکو به آمادگی تهران برای پذیرش محدودیت‌ها
در همین حال سخنگوی وزارت خارجه روسیه از احتمال آمادگی تهران برای پذیرفتن محدودیت‌هایی در فعالیت هسته‌ای خود در صورت لغو تحریم‌ها سخن گفته است.

ماریا زاخارووا در مصاحبه مکتوب با روزنامه اسرائیلی هاآرتص گفت مسکو «این احتمال را رد نمی‌کند که ایران با محدود شدن برنامه هسته‌ای خود و افزایش شفافیت در ازای لغو تحریم‌های غرب موافقت کند».

او همچنین با اشاره به توافق هسته‌ای قبلی بین ایران و قدرت‌های جهانی، موسوم به برجام، گفت که «رویکرد مشابه» می‌تواند «برای ایجاد ثبات در وضعیت فعلی مفید باشد».

در روزهای اخیر گمانه‌زنی‌هایی درباره تلاش مسکو برای وساطت بین تهران و واشینگتن برای حل و فصل پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی مطرح شده‌ و مقام‌های روسیه و آمریکا برخی از گزارش‌ها را تایید کرده‌اند.

خانم زاخارووا در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا مسکو از نفوذ خود بر ایران در موضوع هسته‌ای استفاده خواهد کرد گفت: «ما برای نزدیکترین همکاری با تهران و سایر طرف‌های دخیل به منظور یافتن کاهش تنش و یافتن راه حل‌های با دوام که به توافقی موثر و پایدار منجر شود آماده‌ایم.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا