عراقچی گفت مشورتها و صحبتهایش با همتای ترکیهای خود «بسیار صریح، مستقیم و البته دوستانه و سازنده بود» و هر دوی در این مورد اتفاق نظر داشتند که باید سوریه به سمت صلح و آرامش پیش برود و تمامیت ارضی و حاکمیت آن حفظ شود.
او بدون اشاره به جزییات، از وجود «اختلافنظرهایی» بین جمهوری اسلامی و ترکیه در مورد سوریه خبر داد و گفت: «مهم این است که در خصوص اختلافنظرهایمان همواره صحبت کردهایم و الان هم تصمیم گرفتیم که بیشر از نزدیک صحبت کنیم و بتوانیم با همکاری، اوضاع منطقه را به خوبی در جهت صلح و آرامش و پیشرفت منطقه مدیریت کنیم.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی با اشاره تلویحی به حمایت ترکیه از ارتش ملی سوریه که همراه با دیگر گروههای مسلح مخالف بشار اسد مشغول عملیات در سوریه است، تاکید کرد تبعات این درگیریها میتواند به دیگر کشورهای منطقه هم سرایت کند.
او توضیح داد: «نتیجه ناامن سازی سوریه میتواند باعث جنگ داخلی و کشتار غیرنظامیان و ضربه به اقتصاد سوریه و منطقه باشد و آثار آن میتواند به همسایگان سرایت کند.»
پیش از عراقچی و در صبح دوشنبه نیز اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی بدون نام بردن از ترکیه این کشور را «تاثیرگذار و تاثیرپذیر» در تحولات سوریه خواند و گفت «هرگونه ناامنی در سوریه محدود به این کشور نخواهد بود».
عراقچی در نشست خود با فیدان، گروههای مسلح مخالف بشار اسد را «تروریست» و درگیریهای سوریه را «پروژه ناامنسازی» این کشور خواند و گفت نباید نقش اسرائیل را در این تحولات نادیده گرفت.
او خواستار اقدام فوری و موثر کشورهای همسایه برای جلوگیری از «برهم خوردن ثبات امنیتی و سیاسی در سوریه» شد و «حمایت کامل» جمهوری اسلامی را از دولت و ارتش سوریه اعلام کرد.
هاکان فیدان نیز در این نشست گفت ترکیه از تمامیت ارضی سوریه حمایت میکند و افزود: «برای مشارکت در هر گونه گفتوگو بین دولت سوریه و مخالفان آمادهایم.»
او دلیل درگیریهای جاری در سوریه را این دانست که «مشکلات ۱۳ سال گذشته حل نشده است».
وزیر خارجه ترکیه پیشتر تاکید کرده بود اتفاقات سوریه ارتباطی به آنکارا ندارد.