
او نام این دختر را «اسرا پناهی» اعلام کرد و گفت، مدیر و معاونان مدرسه در انتقال اجباری دانشآموزان به راهپیمایی حکومتی ضد اعتراضات مردمی نقش داشتند.
این دانشآموز با بیان این که مانند بسیاری از دانشآموزان دیگر، پس از اعتراضات روز چهارشنبه ۲۰ مهر، از رفتن به مدرسه خودداری میکند، گفت: «میدانم خبرنگاری را به مدرسه فرستادهاند تا از یکی از بچهها گزارش تهیه کند و دقیقا دانشآموزی را انتخاب کردهاند که از خودشان بوده و هر چه گفته دروغ بوده است.»
این دانشآموز، با استناد به «خبر موثق» دریافتی، درباره گزارشها مبنی بر کشته شدن دو دانشآموز این مدرسه تأکید کرد که «تا الان فقط اسم اسرا پناهی با خبر موثق بیرون آمده که کشته شده است.»
به گفته این شاهد عینی، از آغاز هفته منتهی به واقعه، «معاونهای مدرسه» حین ورود به مدرسه «از چند روز پیش از آن واقعه، بدن و کیفهای دانشآموزان با دستگاه فلزیاب بازرسی میشد تا کسی گوشی موبایل همراه نداشته باشد و در راهرو دستشویی نیز دوربین کار گذاشته بودند و بعد از ساعت ۱۲:۱۵ ظهر، در دستشویی قفل میشد و کسی حق استفاده از آن را نداشت.»
این دانشآموز همچنین تأکید میکند: «اکنون در هر کلاسی کمتر از ۱۰ نفر به مدرسه میروند» و بیشتر دانشآموزان اعتصاب کردهاند.
این شاهد عینی میگوید: «زنگ دوم را که زدند، ما را به حیاط مدرسه بردند و گفتند میخواهیم شما را برای راهپیمایی مقابل اعتراضات مردمی ببریم. با تعدادی از بچههای کلاس، روی زمین نشستیم و تحصن کردیم و گفتیم نمیآییم و هر کار کنید از جایمان بلند نمیشویم و مقامات مدرسه وقتی دیدند بچهها در مقابلشان ایستادهاند، گفتند اگر کسی بیمار است یا حالش بد است، میتواند در مدرسه بماند. با شنیدن این حرف، تعدادی از بچهها از جمله من به کلاسها رفتیم. از کلاس ۲۵ نفره ما، ۲۰ نفر به کلاس برگشتند.»
او میافزاید: «تعداد زیادی از بچهها را از کلاسهای دیگر به زور بردند. یک زن و مرد که تا به حال آنها را ندیده بودیم، به مدرسه آمده بودند و هر کسی که نمیخواست به راهپیمایی زورکی برود، توی صورتش میزدند و فحش میدادند. بیش از چهار اتوبوس آورده بودند که مأمور و لباس شخصی مسلح در آنها بود و بچهها را با زور و تهدید به این که نمیگذاریم امتحان بدهید و کنکور شرکت کنید، بردند.»
این دانشآموز با بیان این که «ما که در کلاس مانده بودیم، عکس خامنهای را از پنجره بیرون انداختیم و روی تخته شعارهایی مثل “زن زندگی آزادی” دادیم» اضافه میکند: «وقتی بچههای دیگر از راهپیمایی زورکی برگشتند، علیه خود جمهوری اسلامی شعار دادند و مأموران آنها را کتک زدند. معلمها دور بچه ها جمع شدند تا سپر بلای آنها شوند، اما تعداد زیادی از بچهها آسیب دیدند.»
این شاهد عینی تأکید میکند که «توی مدرسهمان آمبولانس و مأمور پر بود و بچهها از مدرسه بیرون رفتند و همچنان شعار میدادند و مأموران تعدادی از بچهها را از جلو مدرسه بازداشت کردند و بردند.»
اظهارات متناقض مقامات جمهوری اسلامی
تأیید کشته شدن دستکم یک دختر دانشآموز به نام «اسرا پناهی» در مدرسه شاهد اردبیل، در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی درباره او اظهارات متناقضی داشتهاند.
کاظم موسوی، نماینده اردبیل در مجلس شورای اسلامی با تکذیب «قاطعانه» این موضوع به روزنامه هممیهن گفته است: «با استانداری صحبت کردم و چنین اتفاقی نیفتاده و تمام!»
او ادعا کرده که «در مدرسه صحبتهایی در مورد انقلاب گفته شده و بعد بچهها به خانه رفتهاند. اما چند نفر از والدین آن وسط هتاکی کردهاند. در آن جا نه کسی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و نه کشته شده است.»
اما پس از طرح پرسشهای بیشتر از سوی خبرنگار روزنامه هممیهن، با عصبانیت گفته است: «چیز بیشتری نمیدانم، اما کلا تکذیب میکنم. جزئیات برای من مبهم است، اما این که چنین اتفاقی افتاده است تکذیب میکنم. خواهش میکنم این موضوعات را کش ندهید. اگر من را قبول دارید میگویم چنین اتفاقی نیفتاده است.»
حسن عاملی امام جمعه اردبیل مدعی شده است که خبر منتشر شده در خصوص کشته شدن این دختر «اساسا کذب» و «کشتهسازی دروغین و ساخته رسانههای غربی» و «وقوع آن از پایه و بن و اساس دروغ محض است.»
خبرگزاری ایرنا نیز با ادعای «حمله ساختگی» در مدرسه شاهد اردبیل، سخنان کلامالله صفری، مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل را بازتاب داده که ادعا کرده است: «رسانههای معاند به دنبال تهییج مردم هستند در حالی که عموم دانشآموزان با آرامش در مدارس حضور مییابند و ادعاهای این رسانهها کذب است و رسانههای معاند قصد برهم زدن آرامش استان اردبیل را دارند.»
علاوه بر تناقضگویی مقامات، روایت منتشر شده از رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل نیز متفاوت است.
علی محمدیان، در گزارشی که خبرگزاری جمهوری اسلامی دوشنبه شب منتشر کرده، میگوید که اسرا پناهی «بامداد روز چهارشنبه ۲۰ مهر» و از طریق «گزارش به اورژانس» و توسط «اکیپ اورژانس به بیمارستان امام خمینی انتقال یافته» است.
به ادعای او، یک دختر دیگر در روز چهارشنبه یک دانشآموز ۱۶ ساله نیز به نام «خجسته»، «از مدرسه به بیمارستان علوی اردبیل» منتقل شده که «سابقه سه ساله تشنج داشته» و «مداوا شده» و «روز شنبه از بیمارستان علوی مرخص شده است.»
با وجود این، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در بیانیهای اعلام کرد که «پس از تحقیق، برای شورا مسجل شد که دانشآموز» جانباخته در جریان اعتراضات مدرسه شاهد اردبیل، «اسرا پناهی» است و «همچنین یک دانشآموز دیگر در همین مدرسه از همان روز در کما به سر میبرد.»
دور جدید اعتراضات سراسری ایران که پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت از سر گرفته شده است از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استانهای کشور جریان داشته است.