نرخ دلار در بازار آزاد تهران پس از آن که طی خرید و فروشهای هفته نخست مهرماه سال ۱۳۹۷ به اوج تاریخی ۱۹ هزار و ۳۵۰ تومان رسید، دچار نوسان نزولی شد و در شهریور گذشته کمینه ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومانی را ثبت کرد. اما این نرخ طی ۶ ماه، بار دیگر نزدیک به ۵ هزار تومان افزایش یافت و یک روز پیش از پایان کار بازار ارز در سال ۱۳۹۸ به بیش از ۱۶ هزار و ۱۵۰ تومان رسید.
همزمان، هر یورو نیز در بازار آزاد تهران ۱۷ هزار و ۷۰۰ تومان مبادله شد و بهای هر پوند بریتانیا از مرز ۱۹ هزار و ۵۰۰ تومان عبور کرد.
در بازار رسمی ارز نیز بانک مرکزی نرخ عرضه دلار در سامانه صرافیهای بانکی تحت مدیریت خود را همچون دو روز پیش افزایش داد و به ۱۵ هزار و ۷۵۰ تومان رساند. این نرخ برای هر یورو هم ۱۷ هزار و ۴۵۰ تومان تعیین شد.
عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ایران روز دوشنبه در واکنش به روند صعودی نرخ ارز با انتشار نوشتهای در صفحه اینستاگرام خود از اقدام صرافیهای بانکی در افزایش قیمت فروش دلار دفاع کرد و هدف از آن را بازگرداندن نرخ بازار به بهای تعادلی اعلام کرد. آقای همتی در نوشته خود اعلام کرد که بازار ارز ایران تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا با افت تقاضای واقعی و مؤثر مواجه شده و با عرضه بالای ارز توسط صادرکنندگان، بهای دلار در سامانه نیما سیر نزولی به خود گرفته است.
بر همین اساس، رئیس کل بانک مرکزی ایران افزایش نرخ دلار در بازار را ناشی از «عملیات روانی سفته بازان» و معاملهگرانی دانست که به تعبیر او دنبال کسب سود از نوسان نرخ ارز هستند.
ادامه صعود نرخ ارز در بازار ایران موجب شد تا با وجود سقوط قیمت طلا در بازارهای جهانی، قیمت هر قطعه تمام سکه طلا در معاملات روز سهشنبه بازار طلا و سکه تهران در نزدیکی ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان باقی بماند و کاهش نرخ آن به کمتر از ۱۰۰ هزار تومان رسید.
بهای جهانی هر اونس طلا که از هفته گذشته شیب نزولی به خود گرفته، روز سهشنبه نیز کاهش یافت و پس از تجربه نرخ هزار و ۴۷۰ دلاری تا هزار و ۴۹۰ دلار بالا رفت ولی همچنان ۱۹ دلار و ۵۰ سنت پایینتر از نرخ پایانی معاملات دوشنبه مبادله شد.