اجتماعیایرانسیاست

روایت وزیر سابق اطلاعات ایران از ترور مخالفان حکومت ایران

علی یونسی، وزیر اطلاعات سابق ایران گفت افرادی در این سازمان وجود دارند که معتقدند «دشمنان جمهوری اسلامی را باید با کمترین هزینه از سر راه برداشت.»

علی یونسی، وزیر اطلاعات سابق ایران در دولت محمد خاتمی و مشاور پیشین امور اقوام و مذاهب در دولت حسن روحانی در مصاحبه‌ای با مهدی نصیری در سلسله برنامه‌های «عصر حیرت» خبر از وجود افرادی در سازمان‌های اطلاعاتی-امنیتی ایران داد که معتقدند «دشمنان جمهوری اسلامی را باید با کمترین هزینه از سر راه برداشت.»

علی یونسی در این گفتگو به صراحت گفته است: «در داخل وزارت اطلاعات چندین نظریه وجود داشت. یک نظریه این بود که بالاخره دشمنان را باید از سر راه برداشت با کمترین هزینه. افرادی بودند، هنوز هم ممکن است کسانی در سازمان‌های اطلاعاتی امنیتی که این تئوری را داشته باشند وجود داشته باشد. افرادی این را اسلامیزه هم کردند که این روش، روش درستی است؛ کم هزینه، سریع، بی‌خطر و راحت.»

وزیر اطلاعات سابق ایران که در نقد دیگاه‌های مصباح یزدی سخن می‌گفت، تلویحاً او را مسئول تئوری‌پردازی و اسلامیزه‌کردن ترور مخالفان فکری حکومت ایران دانست.

پیش‌تر، مقامات ایرانی از بدو تأسیس حکومت اسلامی تاکنون هر گونه ترور و حذف فیزیکی مخالفان و منتقدان خود را به «نیروهای خودسر» نسبت می‌دادند. این اولین بار است که یک مقام بلندپایه اطلاعاتی ایران از ترور سیستماتیک مخالفان فکری و غیرنظامی حکومت توسط نهادهای اطلاعاتی خبر می‌دهد و از وجود نظریه‌پردازی برای توجیه این قتل‌ها پرده برمی‌دارد.

پیش‌تر، بسیاری از فعالان سیاسی در ایران بر سیستماتیک بودن قتل دگراندیشان و مخالفان مسالمت‌جو توسط نهادهای امنیتی تأکید داشته و نسبت‌دادن این قتل‌ها به افراد باصطلاح «خودسر» را فرافکنی و فرار از پذیرش مسئولیت چنین قتلهایی دانسته بودند.

این فعالان بر این باورند که «خودسرها» بجز در موارد انگشت‌شمار نه تنها مجازات نشدند بلکه به جایگاه و موقعیت‌های سیاسی و اداری مهمتری ارتقا یافتند.

به عنوان نمونه، قربانعلی دری نجف‌آبادی از آمران قتل‌های زنجیره‌ای در سال ۱۳۷۷ و علی فلاحیان متهم به ترورهای برون‌مرزی به عضویت شورای نگهبان و مجلس خبرگان رهبری رسیدند.

سعید حجاریان، از نیروهای مؤسس وزارت اطلاعات ایران که خود نیز در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی ترور ناموفق شد، اخیراً و در پی شعار دادن جمعی از تظاهر کنندگان در روز ۲۲ بهمن علیه حسن روحانی، رئیس‌جمهوری ایران، با اشاره به رهبری و پشتیبانی نیروهای به اصطلاح خودسر از سوی مراکز قدرت، خودسر نامیدن آنها را بی‌معنا دانست و صراحتاً گفت که «خودسر تعارف است، همه متصل‌اند».

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا