
مرتضی نورمحمدی در این باره به کمپین #بالامین_آی صفحه دان گفت: «ما صاحب دو دختر شدهایم، اولین دخترمان اومای در سال ۱۳۹۳ متولد شد. وقتی برای دریافت شناسنامه با نام ترکی اومای به ثبت احوال مراجعه کردیم، مسئولان اداره ثبت احوال مخالفت کردند و ۶ ماه طول کشید تا بتوانیم با نام اومای شناسنامه بگیریم.
دومین دخترمان هونآی ۳۰ مرداد ۱۴۰۲ متولد شد. مسئولان با ثبت کردن نام ترکی هونآی نیز مخالفت کردند. دلیلشان هم این بود که این نام «غیرایرانی» است. همانطور که میدانید در تعریف اینها «غیرایرانی» به معنای «غیرفارسی» است، یعنی این نام فارسی نیست و ۱۴ ماه طول کشید تا توانستیم با این نام شناسنامه بگیریم.
با مشکلاتی زیادی در این مدت مواجه شدیم؛ مثلا در استفاده از بیمه خدمات درمانی با مشکلات زیادی مواجه شدیم. هونآی ۵ ماه پس از متولد شدن بیمار شد و مجبور شدیم حدود یک هفته تا ۱۰ روز او را در بیمارستان بستری کنیم. در آن زمان هم نتوانستیم از بیمه استفاده کنیم و مخارج بیمارستان را آزاد حساب کردیم. قضیه تزریق واکسن و خرید شیرخشک هونآی نیز به همین منوال بود. یعنی طی این مدت نتوانستیم شیرخشک سهمیهای برای فرزندمان بگیریم و آن را هم با نرخ آزاد خریداری کردیم.
با مشکلات زیاد دیگری نیز مواجه شدیم مثلا هر بار واکسن فرزندمان را بینام و با قیمت آزاد تزریق میکردند. البته در روستایمان نادارلی به علت آشنا بودن، واکسنها را تزریق میکردند.
در زمان بیشناسنامه ماندن دیگر دخترمان اومای نیز یکی از مشکلاتی که با آن مواجه شدیم این بود؛ با اینکه همسرم کارمند آموزش و پرورش است، حق بیمه وی را پرداخت نکردند و باز هم ما هزینههای بیمارستان را آزاد حساب کردیم.»