
«نعمت عباسی»، پدر سئوگی به کمپین بالامینآدی گفت: «دخترمان در ۱۱ دی ۱۴۰۳ به دنیا آمد و من و همسرم نام سئوگی را برایش برگزیدیم. «سئوگی» در تورکی به معنای «عشق و محبت» است. مسئولان اداره ثبت احوال رشت اعلام کردند چون این نام در «سامانه انتخاب نام» موجود نیست، برای آن شناسنامه صادر نمیکنند. هر چه گفتیم ما ترک هستیم و این یک نام ترکی است، قبول نکردند.
ما ابتدا با ثبت اعتراض در سامانه نام ثبت احوال، خواستار دریافت شناسنامه با نام سئوگی شدیم. ولی کمیته ۷ نفره انتخاب نام که در تهران مستقر است، اعتراض ما را رد کرد و با ثبت این نام تورکی مخالفت نمود. ما هم به کمک آقای اصغر محمدی، وکیل آذربایجانی با طرح شکایت در دادگاه، پیگیر این حق ابتداییمان شدیم. شعبه اول دادگاه صلح رشت به نفع ما رای داد و اداره ثبت احوال را ملزم به صدور شناسنامه برای دخترمان با نام تورکی «سئوگی» کرد.»
در بخشی از حکم دادگاه آمده است: «با توجه به اینکه نام کودک از اسامی ممنوعه نمیباشد و نمونه شناسنامه با این اسم در استان آذربایجان شرقی صادر شده است، لذا عدالت و انصاف حکم میکند کفه ترازوی عدالت به سمت والدین نوزاد سنگینی نماید تا باور «نابرابری ظاهری» بین «حقوق اشخاص» و «حقوق دولت» در مقابل تقابل، حداقل در این حوزه جامه عمل نپوشد.»
کارشکنیهای اداره ثبت احوال در حالی است که پیشتر شمار زیادی از شهروندان تُرک با مبارزه مدنی یا مجادله حقوقی توانستهاند با نام «سئوگی» شناسنامه دریافت کنند.
پیشتر گفتیم که یکی از شگردهای سازمان ثبت احوال در مخالفت با اسامی تورکی، خارج نکردن نامهای تورکی از «لیست اسامی ممنوعه» است. وقتی شهروندی پس از ماهها یا سالها دوندگی و تحمل هزینههای مادی و معنوی فراوان، موفق به دریافت شناسنامه با نام تورکی موردنظر میشود، سازمان ثبت احوال باید این نام را در «لیست اسامی مجاز» قرار دهد، اما این کار را نمیکند و وقتی والدین دیگر آن نام را انتخاب میکنند، مسئولان به بهانه اینکه این نام در «سامانه موجود نیست» از صدور شناسنامه سر باز میزنند.