![](https://www.aznews.tv/wp-content/uploads/2019/07/1-13-780x405.jpg)
به گزارش شبکه خبر صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، رضا اردکانیان در نشست رسمی شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان با بیان اینکه سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان بر توسعه روابط با کلیه کشورها به ویژه کشورهای همسایه و منطقه استوار است، گفت: یقیناً روابط خوب سیاسی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان موجب میشود که همگرایی بیشتری نیز در کشورهای منطقه ایجاد شود.
وی با اشاره به شانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و ارمنستان، اظهار کرد: این اجلاس را در شرایطی برگزار میکنیم که روابط دو کشور همسایه، بسیار دوستانه و در سطح عالی است و ماههای اخیر شاهد تبادل هیأتهای عالیرتبه از جمله دیدار نخست وزیر محترم ارمنستان از تهران و توافقات ارزشمند فیمابین در این سفر بودهایم.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه پتانسیل همکاریهای اقتصادی بین دو کشور بسیار بیشتر از حجم کنونی است، عنوان کرد: در حال حاضر همکاریها متناسب با روابط صمیمانه دو کشور دوست و همسایه با آن سابقه تاریخی و پیوندهای مستحکم اجتماعی دو ملت نیست.
وی افزود: در نتیجه ما به عنوان مسئولان کمیسیون مشترک دو کشور، وظیفه خطیری در به بار نشاندن این ظرفیتها و گسترش روابط در تمامی ابعاد بر عهده داریم.
به گفته وزیر نیرو، وزارت نیرو از زمان برعهده گرفتن مسئولیت کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ارمنستان از اجلاس دهم به بعد، برنامهریزی و تلاش فراوانی برای توسعه همکاریهای دو کشور به عمل آورده تا با همکاری دیگر دستگاههای ایرانی و به واسطه موقعیت کشور ارمنستان در جغرافیای سیاسی منطقه اوراسیا و استعدادها و ظرفیتهای این کشور، موضوعات توافق شده در خلال اجلاس کمیسیونهای مشترک را پیگیری و عملی کند.
اردکانیان ادامه داد: وزارت نیرو تاکنون اقدامات مثبتی از قبیل اجرای خط سوم انتقال برق، تفاهم برای ایجاد کریدور چهار جانبه برق شمال- جنوب، توافق برای همکاری در زمینه کریدور جادهای و ریلی، توسعه همکاریهای بهداشتی، هماهنگی برای برگزاری همایشها و نمایشگاههای متعدد تجاری – اقتصادی، توسعه همکاریهای گمرکی، فرهنگی و علمی و پژوهشی را به عمل آورده است.
اردکانیان با بیان اینکه در حال حاضر خط تبادل انرژی الکتریکی بین ایران و ارمنستان ٣٥٠مگاوات است، اظهار کرد: خط سوم نیز با ظرفیت ٧٠٠ مگاوات در دست اجراست و با تکمیل آن تا سال ٢٠٢٠ ظرفیت تبادل بین دو کشور به بیش از ۱۰۰۰ مگاوات میرسد.
وی از احداث نیروگاه برق آبی صد مگاواتی در خاک ارمنستان خبر داد و افزود: این نیروگاه با سرمایه بخش خصوصی ارمنستان و سایر کشورهای علاقهمند احداث خواهد شد و برق تولیدی آن با نرخ تضمینی توسط ایران خریداری میشود.