روزنامه بریتانیایی «دیلی میل» روز یکشنبه ۱۴ اردیبهشت گزارشی منتشر کرد که می گوید دانشگاه ها و مؤسسات تحقیقاتی بریتانیا که برای دستیابی به واکسن کرونا تلاش میکنند، در معرض حملات سایبری قرار دارند.
این روزنامه به نقل از نهادهای منیتی بریتانیا گفت که رد پای روسیه وایران در این حملات دیده میشود.
دیلی میل افزود که این حملات سایبری، همچنین، وبسایتهای پژوهشگران و پزشکانی را نیز که در حال تحقیقات ویروس شناسی هستند، هدف قرار دادهاند.
نهادهای امنیتی بریتانیا با محکوم کردن این حملات سایبری، تایید کردند که شبانهروز با خرابکاریهای سایبری مقابله میکنند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه به نقل از دیلی میل، دادههای مرکز ملی امنیت اطلاعات بریتانیا نشان می دهد که این حملات سایبری با تلاش برای دسترسی به ایمیل ها و سرورهای دانشگاه و تاسیسات علمی برای هدف قرار دادن تلاش های بریتانیا در جهت مبارزه با ویروس کرونا انجام گرفته است.
یکی از کارشناسان این مرکز اظهار داشت: «به نظر می رسد که آنها سعی در سرقت و یا گرفتن اطلاعات در مورد واکنش ما در برابر ویروس کرونا دارند.»
با وجود این حملات، یک کارشناس مرکز ملی امنیت اطلاعات بریتانیا می گوید که هیچ یک از این حملات سایبری موفق نبوده است و هیچ حمله ای تا کنون به سیستم اطلاعات ملی بهداشت این کشور، همانند آنچه در ماه مه سال ۲۰۱۷ رخ داد و نتایج تخریبی گسترده ای در بر داشت، صورت نگرفته است.
در گزارش روزنامه دیلی میل هیچ اشاره ای به این موضوع نمی شود که نهادهای امنیت سایبری بریتانیا چگونه ردِ پای هکرهای ایرانی و روسی را در این حمله سایبری پیدا کرده اند.
دیلی میل می نویسد، حملات سایبری مشابهی هفته گذشته در آمریکا رخ داده است. در این راستا، بیل اِوانینا، مدیر مرکز ملی ضد اطلاعات و امنیت سایبری آمریکا گفته که دولت ایالات متحده در باره این تهدید به مراکز تحقیقاتی این کشور هشدار داده است.
بیل اِوانینا همچنین گفته که سرویس های اطلاعاتی کشورهای خارجی، از جمله حزب کمونیست چین تلاش می کنند که در باره پیشرفت های ما در این زمینه اطلاعات کسب کنند.
این روزنامه همچنین می نویسد که نهادهای اطلاعاتی و مرکز مبارزه با جرایم سایبری بریتانیا هشدارهای مشابهی را به پژوهشگران بریتانیایی داده اند. توبیاس اِلوود، رئیس کمیته دفاع ملی بریتانیا دیشب اعلام کرد که «بریتانیا نباید برای حملات متقابل سایبری تردید به خود راه دهد. گرفتاری های که کووید ۱۹ در سطح جهانی برای دولت ها ایجاد کرده است، فضا را برای جنگ سایبری هموار کرده است.»