Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ایران

دبیر شورای عالی امنیت ملی: ما مشغول تقویت مقاومت هستیم

علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای عالی امنیت ملی، اعلام کرد که سیاست «تقویت مقاومت» همچنان در دستور کار جمهوری اسلامی قرار دارد.

احمدیان سه‌شنبه ۱۶ بهمن در جریان یک نشست دانشجویی در مشهد گفت: «ما مشغول تقویت مقاومت هستیم. ممکن است یک روز به درگیری نظامی هم منجر بشود که دشمن با جنگ نظامی از بین برود اما بنای ما این نیست که مقاومت با جنگ عمل کند.»

او با اشاره به تهدیدهای علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، درباره نابودی اسرائیل ظرف ۲۵ سال آینده، گفت که خامنه‌ای برای تحقق این موضوع «سخنی از جنگ به میان نیاورده» و حکومت ایران نیز به دنبال «کار نظامی جهت از بین بردن اسرائیل» نیست.

این اظهارات فاصله چشمگیری با تهدیدها و لفاظی‌های پیشین مقام‌های جمهوری اسلامی علیه اسرائیل دارد.

خامنه‌ای در سخنرانی‌ اول فروردین سال ۱۳۹۲ خود گفته بود: «… خودشان می‌دانند و اگر هم نمی‌دانند، بدانند که اگر غلطی از آن‌ها (اسرائیلی‌ها) سر بزند، جمهوری اسلامی تل‌آویو و حیفا را با خاک یکسان خواهد کرد.»

احمدیان خاطرنشان کرد: «مقام معظم رهبری زمانی فرمودند اسرائیل ۲۵ سال آینده را نخواهد دید. اولا از آن زمان چند سالی بیشتر نگذشته است. ثانیا نفرمودند این کار به دست مقاومت انجام می‌شود. ثالثا کی فرمودند با جنگ می‌رویم و می‌گیریم؟ کسی بخواهد این کار را بکند، برای کار نظامی برنامه‌ریزی می‌کند. ما مشغول این نیستیم.»

مواضع جمهوری اسلامی در پی شکست‌های متعدد گروه‌های نیابتی و متحدان خود در منطقه، تضعیف شده و این موضوع حتی مورد انتقاد شماری از حامیان حکومت در ایران قرار گرفته است.

نشریه تایم ۱۴ بهمن در گزارشی تحلیلی نوشت چند ماه اخیر، دوره فاجعه‌باری برای حکومت ایران و توانایی آن در تهدید رقبا و دشمنان منطقه‌ای خود بوده و جمهوری اسلامی اکنون متزلزل‌تر از همیشه است.

پیش‌تر و در ۲۱ دی، ویلیام بِرنز، رییس پیشین سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی‌آی‌ای)، با اشاره به «فروپاشی» حزب‌الله لبنان به‌عنوان مهم‌ترین گروه نیابتی تهران، «کاهش شدید قدرت حماس» در نوار غزه و در نهایت سقوط حکومت بشار اسد، گفت: «تمامی این مسائل رژیم ایران را از نظر استراتژیک، در موقعیت بسیار ضعیف‌تری قرار داده است.»

 

واکنش احمدیان به انتقادات حامیان حکومت از اجرا نشدن «وعده صادق-۳»

دبیر شورای عالی امنیت ملی در ادامه اظهارات خود به انتقادات حامیان حکومت از اجرا نشدن وعده مسئولان درباره حمله به اسرائیل، موسوم به «وعده صادق-۳»، پرداخت و به آن‌ها هشدار داد «دشمن» در پی «اختلاف و تفرقه‌افکنی» در صف طرفداران جمهوری اسلامی است.

احمدیان گفت: «تلاش می‌کنند بین ما اختلاف ایجاد کنند و متاسفانه گاهی برخی از ما در این پازل گرفتار می‌شوند. مثلا دشمن می‌گوید چون مسئولان ایران دیروز و امروز ما را نزدند، پس ترسیده‌اند. عده‌ای هم در داخل می‌گویند چرا می‌ترسید بزنید؟ خلق دوگانه‌های کاذب و درگیر ساختن جبهه مقاومت در این دوگانه‌ها از ترفندهای دشمن است.»

او «تحقیر، مسخره کردن و متهم کردن به ترس» را از «ابزارهای دشمن» خواند و افزود حامیان جمهوری اسلامی نباید تحت تاثیر قرار بگیرند.

مقام‌ها و رسانه‌های جمهوری اسلامی از عنوان «جبهه مقاومت» برای گروه‌های مسلح مورد حمایت تهران در منطقه، نظیر جهاد اسلامی، حزب‌الله، حشد شعبی، حماس و حوثی‌های یمن استفاده می‌کنند.

حکومت ایران شامگاه ۱۰ مهر با حدود ۲۰۰ موشک بالستیک خاک اسرائیل را هدف قرار داد. این دومین حمله مستقیم جمهوری اسلامی به اسرائیل بود.

در سوی مقابل، جنگنده‌های ارتش اسرائیل بامداد پنجم آبان در عملیاتی تلافی‌جویانه به ده‌ها هدف نظامی در ایران حمله کردند.

از آن زمان تاکنون، مقام‌های جمهوری اسلامی بارها از حمله تلافی‌جویانه علیه اسرائیل سخن گفته‌اند. با این حال، پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده، از لحن تهاجمی تهران به‌طور قابل توجهی کاسته شده است.

 

احمدیان: با کفار هم می‌توان مذاکره کرد

دبیر شورای عالی امنیت ملی در سخنان خود به کشمکش‌های اخیر در میان مقام‌ها و رسانه‌های وابسته به جمهوری اسلامی درباره مذاکره با آمریکا نیز پرداخت.

احمدیان در این رابطه گفت: «برخی افراد گفت‌وگو و مذاکره را در تقابل با استقامت قرار می‌دهند. این برداشت اشتباه است. با کفار هم می‌شود مذاکره کرد اما با رعایت چه اصلی؟ بر مبنای اصل مقاومت می‌شود مذاکره کرد.»

او اضافه کرد: «اگر جایی که باید کوتاه بیاییم، سرسختی کنیم، آسیب می‌بینیم. آنجایی هم که باید بایستیم، اگر کوتاه بیاییم، باز اشتباه است.»

در هفته‌های اخیر و به‌ویژه پس از آغاز به کار رسمی ترامپ در کاخ سفید، مذاکره با آمریکا به بحثی داغ در ایران تبدیل شده است.

مسعود پزشکیان، رییس دولت جمهوری اسلامی، ۲۵ دی در مصاحبه با شبکه خبری ان‌بی‌سی آمریکا اعلام کرد تهران برای «مذاکره شرافتمندانه و برابر» آماده است.

در سوی دیگر، روزنامه کیهان، رسانه زیر نظر نماینده خامنه‌ای، ۲۶ دی «التماس مذاکره» از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی را «دیوانگی» و رفتاری «غیر‌شرافتمندانه و غیراصولی» خواند.

با این حال، خامنه‌ای ۹ بهمن به مذاکره با آمریکا چراغ سبز نشان داد و گفت: «حواسمان باشد که با چه کسی مواجهیم، با چه کسی معامله می‌کنیم. انسان وقتی که طرف خودش را شناخت، ممکن است معامله هم بکند اما می‌فهمد که چه‌ کار باید بکند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا