در ادامه سفرهای رهبران کشورهای مختلف به اسرائیل، امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه روز سهشنبه دوم آبان برای اعلام همبستگی با اسرائیل وارد تلآویو شد.
مکرون در این سفر با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل و همچنین خانواده شهروندان فرانسوی کشته یا اسیر شده در جریان حمله حماس به اسرائیل دیدار خواهد کرد.
ادامه درگیریهای حماس و اسرائیل
هاآرتص گزارش داد آژیر خطر حمله راکتی صبح سهشنبه دوم آبان در مناطق نزدیک مرز نوار غزه به صدا درآمده است.
واینت گزارش داد نیروهای امنیتی اسرائیل عدنان حمارشه، عضو ارشد حماس را در شهر جنین بازداشت کردند.
به گزارش الجزیره، درگیریهای حماس و اسرائیل تاکنون منجر به کشته شدن بیش از پنج هزار فلسطینی و هزار و ۴۰۰ اسرائیلی شده است. در این درگیریها، دستکم ۱۵ هزار فلسطینی و پنج هزار اسرائیلی زخمی شدهاند.
آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی سازمان ملل (اونروا) خبر داد شش تن از کارکنانش در حملات اسرائیل به نوار غزه در روز یکم آبان جان باختند.
واکنشهای بینالمللی به مناقشه حماس و اسرائیل
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین، در اولین تماسی تلفنی از زمان شروع مناقشه حماس و اسرائیل با الی کوهن، همتای اسرائیلی خود گفت همه کشورها حق دفاع از خود را دارند اما باید به قوانین بشردوستانه بینالمللی و حفاظت از امنیت غیرنظامیان پایبند باشند.
وانگ یی در گفتوگوی تلفنی دیگری با ریاض المالکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین عمیقا با مردم فلسطین ابراز همدردی کرد و گفت ساکنان غزه هماکنون به شدت نیازمند غذا، دارو و امنیت هستند.
جو بایدن، رییس جمهوری آمریکا در تماسی تلفنی با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل ضمن اعلام مجدد حمایت واشینگتن از اسرائیل تاکید کرد ارسال کمکهای بشردوستانه به نوار غزه باید استمرار یابد.
همزمان با تشدید نگرانیها درباره افزایش تنشها در جنگ بین اسرائیل و حماس، آمریکا روز دوشنبه اول آبان حکومت ایران را به «تسهیل فعالانه» حملات علیه نیروهای آمریکایی در خاورمیانه متهم و اعلام کرد آماده دادن «پاسخ قاطعانه» به جمهوری اسلامی است.
کرین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید، با اشاره به «افزایش حملههای موشکی و پهپادی از سوی گروههای نیابتی مورد حمایت ایران» علیه پایگاههای نظامی آمریکا در عراق و سوریه که پرسنل آمریکایی در آنها مستقر هستند گفت: «عمیقا نگران احتمال تشدید قابل توجه این حملات در روزهای پیش رو هستیم.»
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا هم به خبرنگاران در کاخ سفید گفت: «ایران به حمایت از حماس و حزبالله ادامه میدهد. ما میدانیم که ایران از نزدیک این رویدادها را زیر نظر دارد و در برخی موارد، فعالانه این حملات را تسهیل میکند و دیگرانی را که ممکن است بخواهند از درگیری به نفع خود یا به نفع ایران استفاده کنند، تحریک میکند.»
او به قصد ایران برای «حفظ سطحی از انکار» اشاره کرد و گفت واشینگتن اجازه چنین کاری به جمهوری اسلامی نمیدهد.