دکترمحمد امیری رودان که قصد دارد این سفر سخت و مسیر طولانی را به دور دنیا طی کند روز شنبه گفت: این سفر توسط سازمان خواروبار جهانی فائو و با همکاری سازمان تحقیقات امور دام کشور برنامه ریزی شده است.
وی قصد دارد از طریق مرز جمهوری آذربایجان از کشور خارج شده و پس از رسیدن به شهر رم از طریق آمریکای لاتین ،آمریکای جنوبی ،آفریقا و اقیانوسیه به سواحل خلیج عربی بازگردد.
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل نیز روز شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: شتر حاصل از انتقال جنین که در زمان تولد به بهنیا شهرت یافت، اکنون مرکب جهانگرد آذربایجانی است تا در مجامع بین المللی نسبت به معرفی قابلیت های علمی منطقه و جلب توجه مردم کره زمین جهت حفظ این گونه حیوان نادر نقش آفرینی کند.
دکتر حسین کربلایی خیاوی افزود: شترهای دو کوهانه استان اردبیل به عنوان ذخائر ژنتیکی و جزو سرمایه های ملی محسوب می شوند که نسل آن متاسفانه در خطر انقراض قرار گرفته است.
او اظهارداشت: در حال حاضر از حدود ۲۰۰ نفر شتر دوکوهانه ایران ۱۵۱ نفر در مشگین شهر و بیله سوار نگهداری می شوند و در سال های اخیر اقدامات خوبی جهت تولید و تکثیر شتر دوکوهانه در استان انجام شده است.
موطن شترهای دوکوهانه آذربایجان به عنوان ذخیره ژنتیکی دامی ارزشمند در استان اردبیل و در شهرستان های بیله سوار و مشگین شهر است.