در بیانیه ای که توسط این شرکت ارائه شد، گفته شد که سفارت از سیاست های چین در قبال تورکستانشرقی حمایت کرده و بدین دلیل سیاست موضع بشردوستانه این پلتفرم را نقض کرده است.
حساب سفارت چین در واشنگتن با اشاره به مقاله ای که روزنامه حامی حکومت «چاینا دیلی» منتشر و ادعا كرده بود كه یک “تحقیق” است، استدلال کرده بود که زنان اویغور آزاد شده اند و دیگر “دستگاههای تولید کودک” نیستند.
پیام مورد نظر ابتدا توسط توییتر حذف شد و سپس یادداشتی مبنی بر عدم دسترسی به پیام قرار داده شد.
در زیر پست، عبارت “این پست قوانین توییتر را نقض کرد” قرار داده شد، سپس پست به طور کامل ناپدید شد.
سازمان های حقوق بشر، روزنامههای معتبر و اویغورها، با ارایه مدارکی نشان میدهند که چین به عقیم سازی زنان در تورکستان شرقی مشغول است.
پیام سفارت با واکنش بسیاری از سراسر جهان روبرو شد و بسیاری از مردم، از جمله آدریان زنز، انسان شناس آلمانی، که با مطالعاتش در مورد تورکستان شرقی مشهور است، گفتند که پکن به ارتکاب نسلکشی و دفاع از آن میپردازد.
از تاریخ ۹ ژانویه هیچ اشتراک گذاری از حساب سفارت چین انجام نشده است.
اندکی پس از تعلیق حساب سفارت توسط توئیتر، دولت ترامپ چین را به ارتکاب نسل کشی در سین کیانگ متهم کرد.
دولت جو بایدن نیز با صحیح دانستن این اتهام، از آن حمایت كرد.
سخنگوی توییتر در بیانیه ای گفت: “ما توئیتی که شما نوشتید را به دلیل نقض سیاست بشری کردن ما (تلاش برای سلب خصوصیات انسانی)، حذف کردیم. طبق سیاست بشری ما، غیرانسانی سازی گروهی از افراد بر اساس دین، طبقه اجتماعی، سن، معلولیت، منشا ملی، نژاد یا قومیت و بیماری آنها منع می کنیم.”
سفارت چین در واشنگتن، به سوال رویترز در این خصوص پاسخ نداد.
اگرچه استفاده از توییتر در چین مانند ایران ممنوع است، اما دیپلمات های چینی و رسانه های حکومتی مانند ایران از این بستر به ویژه برای اهداف تبلیغاتی استفاده می کنند.