نادر فلاحی روز چهارشنبه با اشاره به موفقیتآمیز بودن نخستین سال اجرای طرح “زمستان بیدار” برای رونق بخش گردشگری این استان در فصل پاییز و زمستان گفت: برنامه های زمستان بیدار امسال پرمحتواتر و با برنامهریزی ویژه به اجرا در میآید.
وی بیان کرد: متاسفانه تا کنون فصل زمستان به عنوان فصل رکود در حوزه گردشگری استان بود ولی از سال گذشته با هدف خارج کردن گردشگری از حالت تک فصلی و با شعار “زمستان بیدار” برنامهریزی دقیقی برای معرفی جاذبههای زمستانی آغاز شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل اضافه کرد: در همین راستا برای توسعه گردشگری زمستانی در اردبیل سال گذشته مجوز ایجاد سه پیست اسکی جدید صادر و تسهیلات لازم نیز برای آنها مصوب شد.
به گزارش ایرنا، وی با اشاره به اهمیت تامین زیرساختهای گردشگری در جذب گردشگران حرفهای افزود: در این زمینه مجوز ایجاد ۲ هتل پنج ستاره در استان صادر شده و عملیات احداث آنها آغاز شده است.
فلاحی با تاکید بر اینکه جاذبههای تاریخی استان میتواند تاثیر بسزایی بر جذب گردشگر داشته باشد، گفت: تعریف مسیر بازدید جدید در مجموعه جهانی شیخ صفیالدین اردبیلی باعث شده تا ماندگاری مسافران و گردشگران در این مجموعه از ۲۰ دقیقه به ۲.۵ ساعت افزایش یابد.
سال گذشته به منظور جذب گردشگران به استان اردبیل در فصل زمستان، برنامههای متنوعی در قالب “جشنواره زمستان بیدار” از اول فصل زمستان تا اواخر اسفندماه به اجرا در آمد و قرار است امسال نیز برای دومین سال این جشنواره برگزار شود.
در جشنواره “زمستان بیدار” سال گذشته استان اردبیل، طی ۱۰ هفته برنامههای متنوعی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری این استان به اجرا درآمد و هر هفته در یکی از شهرستانهای این استان قابلیتهای گردشگری خود را معرفی کرد.
پارسال برای هر هفته این جشنواره، عناوین خاصی از جمله موسیقی اقوام، ورزش درمانی، صنایع دستی، جشنواره غذاهای بومی و محلی، ساخت تندیسهای برفی و یخی، کودک و زمستان و زمستان از نگاه دوربین تعریف شد و قرار است امسال نیز این برنامهها با گستره وسیعتر و دقیقتر به اجرا در آید.
در قالب جشنواره زمستان بیدار که با هدف معرفی بیشتر توانمندیهای مختلف گردشگری استان و جذب گردشگران داخلی و خارجی در فصول غیرگردشگری طراحی شده، قرار است اقتصاد گردشگری و نشاط در استان اردبیل استمرار یافته و فعالیت های ورزشی مرتبط با زمستان احیا شود.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۴۸ هزار نفر جمعیت با استانهای گیلان، زنجان و آذربایجانشرقی همسایه بوده و گردشگری در کنار کشاورزی و صنعت به عنوان سه محور توسعه این خطه در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر ۳۲ واحد هتل با بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ تخت، ۸۷ واحد هتل آپارتمان با بیش از پنج هزار و ۴۰۰ تخت، ۹۸ واحد مهمانپذیر با بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تخت، سه واحد کمپینگ گردشگری با ۴۰ تخت، ۲ واحد مجتمع گردشگری با ۱۵۰ تخت و ۲ واحد اقامتگاه بومگردی با ۵۰ تخت در خدمت گردشگران استان اردبیل است.
تعداد گردشگران ورودی به استان اردبیل در سال گذشته حدود هشت میلیون نفر بوده و شهرستان سرعین به عنوان قطب مجتمعهای آبدرمانی کشور نقش موثری در رونق گردشگری این استان دارد.