قوچ های سنگی شهرستان ورزقان که به گفته مسئولان، به منظور «حفاظت بهتر و ایجاد موزه سنگ نگاره» توسط اداره میراث فرهنگی شهرستان ورزقان به حیاط خانه تاریخی امیر ارشد ورزقان انتقال داده شده بود، به دلیل بی توجهی مسولان در وضعیت تاسفباری قرار گرفتهاند و دو نمونه از قوچهای سنگی شکسته شده و تکه های آن در حیاط بنا پراکنده شده اند.
نصب قوچ ها و شیرهای سنگی بر روی مقابر در سراسر جهان تورک از تورکستان شرقی تا آذربایجان و تورکیه مرسوم بوده است. این رسم ریشه در عقاید شامانی تورکها دارد. به اعتقاد تورکها این قوچ ها و شیرهای سنگی محافظان مقابر بوده اند.
در سالهای گذشته بر اثر بی توجهی مسئولان میراث فرهنگی ایران، شمار زیادی از این قوچ ها و شیرهای سنگی در شهرها و روستاهای آذربایجان جنوبی تخریب شدند. هم اکنون نیز مسئولان ایران شمار زیادی از این مجسمه های سنگی را در حیاط «موزه آذربایجان» تبریز به حال خود رها کرده اند.
در سال ۱۴۰۱ نیز قوچ سنگی روستای کهل (کؤهول) شبستر به سرقت رفت. دوربین های مدار بسته نحوه دزدیدن این اثر ارزشمند آذربایجان را ثبت کردند که در آن سارقان در کمال آرامش با استفاده از جرثقیل این قوچ سنگی بزرگ را بلند کرده و در داخل وانت بار قرار داده و با خود می برند.