
همچنین در این شهرستان بیش از ۸۰ معدن سنگ فعال وجود دارد بااینوجود درنتیجه سیاستهای تورک ستیزانه و استعمارگرانه حکومت مرکزی ایران، این شهرستان به یکی از محرومترین شهرهای کشور بدل شده است و مردم آن با فقر، بیکاری و مهاجرت دستبهگریبان ماندهاند.
همانند سایر معادن آذربایجان، مالکیت معادن طلا و سنگ تیکان تپه نیز به فارسها واگذارشده و با انتقال خام مواد معدنی تیکان تپه به مرکز و جنوب کشور، مالیات و سود حاصل از این معادن نیز به جیب اهالی اصفهان، تهران، کرمان و یزد میرود و این معادن عملاً سودی برای ملت تورک آذربایجان ندارد.
معدن طلای زره شوران آذربایجان بزرگترین معدن طلای خاورمیانه است که در مالکیت شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است. سالانه حدود ۸ تن طلا در این معدن تولید و به تهران منتقل میشود.
معدن طلای آغ دره آذربایجان نیز دومین معدن بزرگ طلای خاورمیانه است که مالکیت آن به فردی به نام حاج عباس نیَری سپردهشده که اهل اصفهان هست. سالانه حدود ۲ تن طلا در این معدن تولید و به اصفهان منتقل میشود.
شیوع سرطان و دیگر بیماریها، تخریب خانههای مردم براثر انفجارهای معادن، تخریب محیطزیست منطقه، نابودی باغات، مراتع و اراضی کشاورزی، آلوده شدن آبهای سطحی و زیرزمینی، نابودی کشاورزی و دامداری منطقه و بهتبع آن مهاجرت اهالی تیکان تپه به مناطق مرکزی کشور، تنها سهم ملت تورک آذربایجان از این منابع عظیم معدنی است.
مردم تیکان تپه در این مستند میگویند در اوایل انقلاب، گروههای کُردی دمکرات و کومله، چشم طمع به خاک تیکان تپه داشتند اما مردم منطقه با اتحاد و شجاعت خود این بیگانگان مهاجر را از خاکشان بیرون راندند اما معدن کاران تهرانی و اصفهانی با تخریبات گسترده، در حال نابودی تیکان تپه و اهالی آن هستند و تیکان تپه در حال سقوط است!
https://web.telegram.org/z/#-1487587134