بر اساس این گزارش، ممکن است دیوید کامرون وزیر امور خارجه بریتانیا و مقامهایی بلندپایه از اتحادیه اروپا، اردن، مصر، قطر و نیز تشکیلات خودگردان فلسطینی در این نشست حضور یابند اما انتظار نمیرود که نمایندهای از اسرائیل نیز راهی پادشاهی عربی سعودی شود.
یک منبع مطلع به بلومبرگ گفت که این نشست بیشتر برای گفتگوهای اولیه بین طرفین طراحی شده است و بعید است که به نتایجی مشخص دست پیدا کند.
این گفتگوها در حاشیه نشستهای مجمع جهانی اقتصاد انجام خواهد شد.
پادشاهی عربی سعودی و دیگر کشورهای عربی از جنگ اسرائیل علیه حماس در غزه بهشدت انتقاد کرده و خواستار آتشبس فوری شدهاند. ایالات متحده، بریتانیا و اتحادیه اروپا نیز بر اسرائیل فشار میآورند تا برای کاهش بحران انسانی و جلوگیری از قحطی، اجازه ورود کمکهای بیشتر به غزه را بدهد.
آنها از بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، میخواهند که به شهر رفح حمله نکند. اسرائیل میگوید که رفح آخرین سنگر حماس است.
واشینگتن همچنین از فقدان برنامهریزی اسرائیل برای وضعیت پس از جنگ غزه و عدم تمایل نتانیاهو به بحث در مورد حرکت به سوی راهحل تشکیل دو کشور با فلسطینیها ناامید شده است.
بلومبرگ گزارش داده است که پادشاهی عربی سعودی، امارات متحده عربی و قطر اعلام کردهاند که در صورت پذیرش مذاکرات بر سر تشکیل کشور فلسطین از سوی اسرائیل، مایل به کمک مالی به بازسازی غزه هستند. جو بایدن، رییسجمهوری آمریکا از این طرح حمایت کرده است.
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا از زمان آغاز جنگ غزه، تا کنون چند بار به خاورمیانه سفر کرده است. او در ماه مارس با محمد بن سلمان، ولیعهد پادشاهی عربی سعودی دیدار و گفتگو کرد.
آن دو علاوه بر جنگ غزه، درباره عادیسازی روابط پادشاهی عربی سعودی و اسرائیل نیز صحبت کردند. پادشاهی عربی سعودی، خواستار پذیرش تاسیس یک کشور فلسطینی از سوی اسرائیل است و خواستههایی از جمله در حوزه امنیتی از آمریکا دارد و عادیسازی روابط با اسرائیل را مشروط به برآورده شدن این خواستهها دانسته است.