به گزارش اؤیرنجى ؛ علیرضا وهابزاده، مشاور وزیر بهداشت رژیم ایران ، روز دوشنبه پنجم فروردین در صفحه توئیترش نوشت «ضمن تشکر از پزشکان بدون مرز، با اجرای طرح بسیج ملى مقابله با کرونا و نیز استفاده از تمام ظرفیت درمانی نیروهاى مسلح، فعلا نیازى به برپایى تخت بیمارستانى توسط نیروهاى خارجى نیست و این حضور منتفی است».
این تصمیم در حالی گرفته شده است که هیات اعزامی پزشکان بدون مرز وارد ایران شده است.
آرش نجمی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، روز یکشنبه گفته بود که سازمان پزشکان بدون مرز در حال احداث و راهاندازی بیمارستان صحرایی مقابله با کرونا با ظرفیت ۴۸ تخت در بیمارستان امین اصفهان است.
این سازمان هم اعلام کرده بود که در حال راهاندازی یک واحد درمانی در اصفهان برای درمان بیماران مبتلا به کووید- ۱۹ است.
این واحد درمانی صحرایی ۵۰ تخته با هواپیما از مرکز لجستیک سازمان پزشکان بدون مرز در فرانسه حمل شده و قرار بود در مجتمع بیمارستان امین اصفهان مستقر شود.
یک تیم متشکل از ۹ پزشک و متخصص سازمان یاد شده نیز قرار بود که در این بیمارستان مستقر شود.
اعزام هیات پزشکان بدون مرز و تجهیزات آنها در دور روز اخیر با اعتراض برخی از اصولگرایان و رسانههای نزدیک به سپاه تروریستی پاسداران رژیم ایران روبرو شد. از جمله حسین شریعتمداری، نماینده علی خامنه ای در روزنامه کیهان، با اشاره به سخنان روز یکشنبه علی خامنهای از حضور این گروه در ایران انتقاد کرد.
او به خبرگزاری فارس گفت: «آمریکا میداند که در ایران جایی ندارد و حضورش ناممکن است ولی آیا فرانسه همواره با توطئههای آمریکا علیه ایران اسلامی همراه نبوده است و آیا مکرون با صراحت اعلام نکرده است که از تمامی طرحهای آمریکا علیه کشورمان حمایت میکند؟»
سخنان شریعتمداری در حالی بیان شده که پزشکان بدون مرز سازمانی غیرانتفاعی بوده و زیرنظر دولت فرانسه نیست و تنها مقر آن در این کشور است.
علی خامنه ای روز سوم فروردین در یک سخنرانی تلویزیونی مدعی شده بود که آمریکا «متهم به تولید» ویروس کروناست.
علی خامنهای هیچ سند و مدرکی در مورد اتهامهای خود ارائه نکرده است ولی چهرهها و رسانههای نزدیک به او در ۴۸ ساعت گذشته سعی کردهاند که اسناد و مدارکی درباره «حقانیت» ادعای رهبر جمهوری اسلامی ارائه کنند.
خامنه ای همچنین ادعای حمله بیولوژیک به ایران از طریق شیوع ویروس کرونا را مطرح کرده و خطاب به دولت آمریکا گفته بود: «ممکن است یک دارویی را شماها تجویز کنید، یا وارد کشور بکنید که این ویروس را ماندگار کند و مانع تمام شدنش بشود…یا اگر کسی را به عنوان درمانکننده و پزشک بخواهید بفرستید، ممکن است او بخواهد بیاید اینجا، اثر عملی سمّی را که تولید کردهاند از نزدیک ببیند».
سازمان پزشکان بدون مرز از مهمترین نهادهای بینالمللی است که در بحرانهای جهانی به کشورهای مختلف کمک میکند.
این سازمان در سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۹۰ در استان سیستانوبلوچستان حضور داشت و خدماتی به مهاجران افغانستانی و مردم بومی ارائه میکرد.
پزشکان بدون مرز مهرماه ۱۳۹۰ در اطلاعیهای اعلام کرد که مقامهای جمهوری اسلامی از آن خواستهاند که فعالیتهایش را در زاهدان تعطیل کند.