
ایران پیش از این هم مدعی ساخت دارویی برای درمان و کنترل کرونا شده بود، در حالی که این دارو از قبل در بازار دارو بوده و مورد استفاده قرار میگرفت و به همین دلیل با انتقادات گستردهای مواجه شد. وزارت بهداشت این کشور هم نسبت به وجود چنین دارویی اظهار بیاطلاعی کرد.
امروز بار دیگر این ادعا تکرار شد و خبر درمان تعدادی بیماری کرونایی، با یک داروی ترکیبی منتشر شد. بر اساس گزارش خبرگزاری صداوسیما، سهشنبه 17 مارس 2020، مصطفی قانعی، در نشست خبری در جمع خبرنگاران، با بیان اینکه تاکنون دارویی برای از بین بردن خود ویروس کووید-19 کشف نشده است، ادعا کرد که توانستهاند ضایعهای را که در ریه افراد در پی بروز این بیماری ایجاد میشود و باعث بستری بیمار و رفتن به بخش مراقبتهای ویژه میشود، با سرعت بیشتر بهبود دهند.
رئیس کمیته علمی ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا در ایران، توضیح داد که بیماران را در دو گروه قرار دادند؛ یک گروه از ترکیبهای داورهای قبلی استفاده میکردند و برای یک گروه از ترکیب سه داروی آزیترومایسین، پردمیزولون و ناپروکسین استفاده شده است که باعث شد مدت بستری به میزان چشمگیری کاهش پیدا کند.
قانعی افزود: «بعد از تایید کمیته اخلاق وزارت بهداشت تحقیقات ادامه دارد و نتایج در مقالهای منتشر خواهد شد».
به گفته وی، با بررسی شاخصهای التهاب در بیماران مبتلا مشخص شد که با مصرف ترکیب این سه دارو، التهاب ریهای آنها کاهش پیدا کرده است.
دبیر ستاد توسعه زیستفناوری ریاست جمهوری ایران، وعده داد، این درمان به زودی تحت عنوان یک «دستورالعمل» منتشر میشود.
او جمعیت آماری در این آزمایش را 60 نفر اعلام کرد که این روش درمانی روی آنها انجام شده و قرار است به 100 نفر برسند.
قانعی اعلام کرد که محل انجام این تحقیق، بیمارستان «بقیهالله» است و هدف آن درمان ویروس کرونا نبوده بلکه هدف درمان ضایعه ریوی بوده است که نشان داد اکسیژن اندازهگیری شده حین فعالیت در بیماران مناسب است.
گفتنی است، طی روزهای اخیر، مدیرعامل شرکت داروسازی ابوریحان از تولید داروی کنترل و درمان کرونا خبر داد و گفت سه نوع داروی دیگر نیز برای کنترل و درمان کرونا، فرموله شدهاند که در آینده نزدیک وارد بازار خواهند شد.
بر اساس گزارش باشگاه خبرنگاران، میثم نورمحمدی با بیان اینکه داروی «هیدروکسی کلروکین» ماده موثره این داروست، اظهار کرد: «محصول نهایی به صورت قرص تولید میشود، شرکت داروسازی ابوریحان هم با همکاری شرکت توفیق دارو سه نوع داروی دیگر این حوزه را فرموله کرده است و انشالله در آینده نزدیک این داروها را وارد بازار خواهیم کرد تا نیاز بیماران برطرف شود».
مدیرعامل شرکت دارو سازی ابوریحان گفت: «داروهای مذکور، بیماری کرونا را کنترل و درمان خواهند کرد، من فکر میکنم در فروردین یا اردیبهشت 99 این داروها را داشته باشیم».
این در حالی است که «هیدروکسی کلروکین» به عنوان ماده موثر این دارو، پیش از این تولید شده و در حال حاضر در داروخانههای ایران یافت میشود.
شیوع گسترده ویروس کرونا در سراسر جهان، باعث افزایش تلاش شرکتهای داروسازی برای ساخت داروی درمان و یا واکسن این بیماری شده است، اما تا این لحظه هیچ کدام اعلام نکردند که توانستهاند داروی آن را تولید کنند.
مقامات سازمان بهداشت جهانی نیز اعلام کردند که در بهترین حالت واکسن کرونا به شکل انبوه تا نیمه سال آینده میلادی تولید خواهد شد.
آسوشیتدپرس، روز گذشته گزارش داد، برای اولین بار واکسن کرونا در سیاتل آمریکا به یک زن 43 ساله تزریق شد. بر اساس گفته دانشمندان، اگر این آزمایش موفقیتآمیز باشد، واکسن تزریق شده که حاوی ویروس کرونا 19 نیست و تنها بخشی از هویت ژنتیکی آن را در بردارد سیستم ایمنی دواطلبان را در برابر ویروس واقعی ایمن خواهد کرد.